Anahtar Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmail Kaya, yaptığı değerlendirmede bazı siyasi çevrelerin, geçmişte ağır suçlarla anılan bir ismi kamuoyuna masum göstermeye yönelik söylemler geliştirdiğini ifade ederek, "Bu millet, 40 bin evladını teröre kurban vermiştir. Şehitlerimizin aziz hatırası üzerinden kelime oyunları yaparak siyasi kazanç elde etmeye çalışmak kabul edilemez." ifadelerini kullandı.
Kaya, özellikle gençlerin ve toplumun hassasiyetlerinin istismar edilmemesi gerektiğini belirterek, siyaset kurumunun terörle arasına net ve tartışmasız bir çizgi çekmesi gerektiğini dile getirdi.
SİYASET MİLLETİN ONURU İÇİN YAPILMALIDIR
Anahtar Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmail Kaya, siyasetin kişisel ya da ideolojik hesaplar için değil, milletin gerçek gündemleri için yapılması gerektiğini vurguladı. Kaya, "Siyaset; milletin birliğini, huzurunu ve onurunu korumak için yapılmalıdır. Bu ülkeye yıllarca kin beslemiş, bölme hayalleri kurmuş anlayışlarla aynı zeminde siyaset yürütmek millet vicdanında karşılık bulmaz." şeklinde konuştu.
Kaya, tüm siyasi aktörlere çağrıda bulunarak, "Terörü ve şiddeti meşrulaştıran her türlü söylemden uzak durulmalı, milletimizin hassasiyetleri gözetilmelidir. Türkiye'nin ihtiyacı; ayrıştırıcı değil, birleştirici bir siyaset anlayışıdır." değerlendirmesinde bulundu.