Sancak Erdoğan Üniversitesinde

Sancak Erdoğan Üniversitesinde

Çanakkale´de "57. Alaya Vefa Yürüyüşü"ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye´nin dört bir yanından gençleri getirerek gezdirdiklerini, Çanakkale´yi görmeyen gencin kalmayacağını söyledi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunduğu törende, Çanakkale Savaşları´nda hayatını kaybedenler için saygı atışı yapıldı.  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, törendeki konuşmasında, vefa yürüyüşünü geleneksel hale getirdiklerini söyledi. "Ecdadımızın ölümün üzerine yürüdüğü güzergahı bu kez biz yürüyoruz." diyen Bakan Osman Aşkın Bak, şöyle konuştu: "Onların izini sürmek, onları biraz olsun anlamak için yürüyoruz. Bir asır önce Conkbayırı´nda yaşananlar, istiklalimiz için bir madalya, istikbalimiz için bir pusuladır. O gün feda olma ruhuyla ileriye atılan gençler, 20´nci asrın gördüğü en yiğit destanı bu topraklarda yazdılar. Bununla elbet şeref duyacağız. Ama Çanakkale yalnız bir hamaset bayrağı değil aynı zamanda bir hakikat kaynağıdır. Çanakkale, ana kuzularının aslana, masalların destana dönüştüğü yerdir. Bu ruhu çözdüğümüz takdirde, bugün ayağımıza düğümlenmeye çalışılan pek çok sorunu da çözmüş olacağız. Bize karanlık odaklarca dayatılmaya çalışılan bölünme senaryolarını, ayrılık yalanlarını elimizin tersiyle itmenin ilhamı Çanakkale´dir. Çünkü bu topraklarda yan yana yatan Diyarbakırlı ile Trabzonlu, Urfalı ile Manisalı aynı topraklar için can vermiştir."

"İşte onlar Asım´ın neslidir"

"Bu toprakları vatan kılan, gencecik fidanların hücuma kalkarken de düşmana korku salarken de toprağa düşerken de omuz omuza durmaktan vazgeçmemeleridir." diyen Bakan Osman Aşkın Bak, şöyle devam etti: "Biz de memleketin dört bir köşesindeki vatandaşlarımızla hep beraber omuz omuza durursak kazanacağız. Ayrıca bu coğrafyada yaşamak uğruna ödenen bedeller, yalnızca Çanakkale´de görülebilir. Bu ülke bütün dünya Müslümanlarının kalbidir. Bu yüzden de Afrika´da, Asya´da, Avrupa´da, Türkiye´ye dair iyi haberlerin sevinçle, kötü haberlerin kederle karşılandığı evler vardır, var olmaya devam edecektir. Ayrı coğrafyalardan, ayrı etnik kökenden, ayrı inanç gruplarından gelen insanların ismini silen, hepsinin manevi künyesine tek bir ismi yazan çelikten bir kalemdir Çanakkale. Bu cephelerden taarruza kalkıp cemre gibi tohum gibi toprağa düşen yiğitlerin her birinin ismi Mehmetçik´tir, Mehmet´tir."  Çanakkale´de şehit düşen ecdadın arasında o dönemde farklı spor kulüplerinde forma giyenlerin olduğunun da altını çizen Bakan Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti: "Ama gördüğünüz gibi bu farklılık onlar için bir ayrışma meselesi değil zenginlik olmuştur. Çünkü onlar ´formamız farklı, armamız farklı ama sancağımız aynı´ diyerek ellerini uzatmışlardır. İşte onlar Asım´ın neslidir. Namusunu çiğnetmeyenlerdir. Biz de onların evlatları, torunları olarak, ülkenin dört bir köşesinden gelip aynı ruh, aynı inanç ve aynı bayrağın etrafında birleştik. Bu ülkenin üzerinde yeniden kirli oyunlar tezgahlamaya cüret eden olursa, bu milletin yüreğindeki Seyit Onbaşılar ayağa kalkacaktır." Bakan Osman Aşkın Bak, ecdadın ölmek için yürüdüğü güzergahı, diriliş ve yükseliş için yürüdüklerini vurgulayarak, "Duamız, bizim yollarımızın da Çanakkale Harbi´nde olduğu gibi milletin zaferinde düğümlenmesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da selamlarını iletiyorum. Burada kahramanlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

57´nci Alay´ın temsili sancağının devir teslimi

Konuşmaların ardından 57´nci Alay´ın temsili sancağının devir teslim töreni yapıldı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri Muhammet Koçhan ve Çağatay Kenan, temsili sancağı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Recep Tayyip Balıkçılar ve Ahmet Civelek´e teslim etti.