Bu yıl 10 ncusu düzenlenecek Gelibolu Maratonu lansmanı Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirildi. Çanakkale Valisi Doç.Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Arda Aydın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan'ın da katıldığı toplantıda, profesyonel sporcuların yanısıra Çanakkale Halkı da pazar günü farklı etaplarda koşulacak maratona davet edildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere, Çanakkale Valiliği Spor Toto Teşkilatı, ÇOMÜ, Türkcell, Gestaş ve tüm kurum kuruluşların destek vetdiği maratona 24 farklı ülkeden 3 bin 500'ü aşkın sporcunun katılması bekleniyor.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir Gelibolu Maratonunun dünya üzerinde koşulan en değerli tematik maraton organizasyonlarından olduğuna vurgu yaptı.
Çanakkale Valisi Doç.Dr.Ömer Toraman, Gelibolu Maratonuna ilginin her geçen yıl artıyor olmasının hem Çanakkale hem Türkiye adına memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu vesile ile katılımcıların ve halkın bir kez daha Tarihi dokuyu soluma imkanı bulmuş olacağını ifade etti.
Bu yıl 500 çocuk için daha güncel bir hazırlık yapılan ve halk Koşusu parkurlarının maratona ilgiyi daha da artırması bekleniyor.