Tarih: 18.09.2024 09:20

HALK OTOBÜSLERİNDE YENİ DÖNEM

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce yürütülen iyileştirme çalışmaları kapsamında, durak noktalarında düzenlemeler yapılırken hat güzergahları da yenilenecek. Yapılacak değişiklikler ile birlikte yolcuların zaman tasarrufu yapması ayrıca yakıt tüketiminin de azaltılması hedefleniyor. Toplu taşıma araçlarının daha verimli kullanılmasını sağlayacak olan yeni uygulamalar ile birlikte şehir içi trafiğin rahatlatılması da esas amaçlar içerisinde yer alıyor.

Durak Noktalarında Yenilikler…

Hemşehrilerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırma ve çevreye yönelik duyarlı bir adımın daha atılması amacıyla yürütülen çalışmalar doğrultusunda; durak noktalarında da iyileştirmeler yapıldı. TSE 11783 standardı gereğince birbirine çok yakın olan duraklar ile kavşaklara yakın noktalarda bulunan duraklar kaldırıldı. Bu çalışma ile belirtilen durumda bulunan 35 adet durak kaldırılırken ihtiyaçlar doğrultusunda 20 adet durağın da fiziki iyileştirmeleri yapıldı.

Toplu Taşıma Güzergahlarında Önemli Değişiklikler

Eylül ayında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda da toplu taşıma hatlarında değişikliğe gidiliyor. 23 Eylül 2024 Pazartesi tarihi itibariyle başlatılacak yeni güzergahların bilgilerine, ulasim.canakkale.bel.tr adresinden ve 217 58 90 numaralı Araç Takip ve Koordinasyon Merkezi’nden ulaşılabilir. 

Yapılan düzenlemeler doğrultusunda;


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —