HALK OTOBÜSLERİNDE YENİ DÖNEM

HALK OTOBÜSLERİNDE YENİ DÖNEM

Trafik yoğunluğunun azaltılması ve bununla birlikte zaman ile yakıt tasarrufunun artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda 23 Eylül 2024 Pazartesi tarihi itibariyle kent içi toplu taşıma güzergahları yenilenecek.

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce yürütülen iyileştirme çalışmaları kapsamında, durak noktalarında düzenlemeler yapılırken hat güzergahları da yenilenecek. Yapılacak değişiklikler ile birlikte yolcuların zaman tasarrufu yapması ayrıca yakıt tüketiminin de azaltılması hedefleniyor. Toplu taşıma araçlarının daha verimli kullanılmasını sağlayacak olan yeni uygulamalar ile birlikte şehir içi trafiğin rahatlatılması da esas amaçlar içerisinde yer alıyor.

Durak Noktalarında Yenilikler…

Hemşehrilerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırma ve çevreye yönelik duyarlı bir adımın daha atılması amacıyla yürütülen çalışmalar doğrultusunda; durak noktalarında da iyileştirmeler yapıldı. TSE 11783 standardı gereğince birbirine çok yakın olan duraklar ile kavşaklara yakın noktalarda bulunan duraklar kaldırıldı. Bu çalışma ile belirtilen durumda bulunan 35 adet durak kaldırılırken ihtiyaçlar doğrultusunda 20 adet durağın da fiziki iyileştirmeleri yapıldı.

Toplu Taşıma Güzergahlarında Önemli Değişiklikler

Eylül ayında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda da toplu taşıma hatlarında değişikliğe gidiliyor. 23 Eylül 2024 Pazartesi tarihi itibariyle başlatılacak yeni güzergahların bilgilerine, ulasim.canakkale.bel.tr adresinden ve 217 58 90 numaralı Araç Takip ve Koordinasyon Merkezi’nden ulaşılabilir. 

Yapılan düzenlemeler doğrultusunda;

  • Ç3, ÇT3, ÇT3 Eks, Ç3 Eks Hatları önceden olduğu gibi Troya Caddesi’nde hizmet vermeye devam edecektir. (Sadece Ekspres araçların kalkış noktası ve son durağı Eski Hastane önüne alınmıştır.)
  • Ç1, Ç960, Ç1 Eks, Ç11K, Ç11K Eks, Ç11G Atatürk Caddesi’nde hizmet vermeye devam edecektir. (Sadece Ekspres araçların ve Ç11G Güzelyalı hattının kalkış noktası ve son durağı Eski Hastane önüne alınmıştır.)
  • Ç1 Eks- Ç3 Eks- Ç4 Eks- Çt3 Eks- Ç5- Ç7- Ç9 – Ç11G hatları Eski Hastane karşısı- İnönü Caddesi güzergahından geçecektir. (Ekspres hatlar ve Güzelyalı hattı için kalkış noktası Eski hastane önü, varış noktası ise Gazi Okulundan Eski Hastane önüne alınmıştır.)
  • Ç1- Ç3 – ÇT3- Ç8 – Ç11K – Ç11 EKS- Ç8 Eks hatları İskele bölgesinden geçeceklerdir. (Güzergahlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.)
  • Ç960 hattı Atatürk Caddesi - Belediye önü - Cuma Pazarı güzergahına devam edecektir. İskele bölgesinden geçmeyecektir.
  • Ç5 hattı yeni düzenlemeden sonra Esenler SSK istasyonundan Tuğsavul caddesi- Cuma Pazarı- Eski Devlet Hastanesi İnönü Caddesi- Esenler Adnan Kahveci Caddesi- Sadi Fenercigil Caddesi- Demokrasi Caddesi- 19. Sokak- Barış Caddesi- Gazi Meclisi Caddesi- Ahmet Piriştina Caddesi- Karacaören Caddesi- Eski SSK İstasyonu güzergahında hizmet verecektir.
  • OGR3 öğrenci hattı Tekzen Bölgesinden Ahmet Piriştina Caddesi- Karacaören Caddesi- Gazi Meclisi Caddesi - Barış Caddesi- Ahmet Piriştina Caddesi- Adnan Kahveci Caddesi- Barışkent -Özgürlük Caddesi- Salı Pazarı- Anafartalar Kampüsü- Piri Reis Caddesi - Tuğsavul Caddesi - Atikhisar Caddesi – Tekzen Bölgesi güzergahında devam edecektir.
  • Ç1-ÇT3 Hattı SSK istasyonundan başlayıp Işılay Sokak ve Karacaören 4. Sokak’tan Karacaören Caddesine çıkacaktır.
  • Ç960 Nusrat Yurdu- Park 17  hattı Nusrat Yurdu’ndan başlayıp Atikhisar Caddesi üzerinden Atatürk Caddesi’ne devam edecektir. İskele noktasına girmeyip Belediye Binası önünden güzergahına devam edecektir.
  • Ç7 hattı Esenler- Park 17 hattı Esenler bölgesinden normal güzergahından devam edecek, İskele bölgesine uğramadan İnönü Caddesi Eski Devlet Hastanesi karşısından geçecektir.
  • Ç8 ve Ç3 Ekspres hattı normal güzergahından devam edecektir. Yalnızca, Lozan Caddesi sonrası KYK yurdunun önünde bulunan Üstün Korugan Caddesinden devam edecektir.