ÇANAKKALE’DE HAKİKAT MÜCADELESİ

ÇANAKKALE’DE HAKİKAT MÜCADELESİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, kurumlar arası iş birliği protokolü kapsamında hazırlanan “Dezenformasyon ile Mücadele Eğitici Eğitimi Programı” başarıyla tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, kurumlar arası iş birliği protokolü kapsamında hazırlanan “Dezenformasyon ile Mücadele Eğitici Eğitimi Programı” başarıyla tamamlandı. Program, dijital çağın en büyük tehditlerinden biri olan bilgi kirliliğiyle kurumsal düzeyde mücadele etmeyi hedefliyor.

Çanakkale’de faaliyet gösteren çeşitli kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı eğitim programında, dezenformasyonun toplumsal güvenliği ve kamu düzenini nasıl etkilediği üzerinde duruldu. Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, özellikle kriz anlarında doğru bilginin yayılması ve yalan haberin yayılım hızının kesilmesi için izlenecek stratejiler masaya yatırıldı.

"Bilgi Kirliliği Milli Güvenlik Meselesidir"

Eğitim süresince yapılan sunumlarda, dezenformasyonun sadece bireysel bir yanılgı değil, aynı zamanda bir milli güvenlik meselesi olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bu konudaki kararlı tutumu hatırlatılarak, yerel düzeydeki kurumların sürece dahil olmasının "Hakikat Mücadelesi"ne vereceği güç üzerinde duruldu.