ÇANAKKALE YİNE YANIYOR

ÇANAKKALE YİNE YANIYOR

Dardanos beldesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Çanakkale Valiliği, Güzelyalı için tahliye kararı alındığını açıkladı.

Dardanos beldesi yakınlarında tarım arazisinden çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Bölgede TED Kolejinin bulunduğu bölgede çıkan yangını fark eden vatandaşların ihbarda bulunması üzerine ekipler bölgeye sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, vatandaşlarında çalışmalara katıldığı öğrenildi. Çanakkale - İzmir karayolu geçici olarak trafiğe kapatılırken; bölgede bulunan Çam ağaçları nedeniyle yangının karşı tarafa da sıçradığı bilgisi geldi.

 

Öte yandan bölgede bulunan Askeri alanda da yangın olduğu, bölgede bulunan Çamlıbel sitesinde de yangının sıçradığı belirtiliyor.

 

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada "Çanakkale Merkezde orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızlı ilerliyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tedbiren Güzel yalı bölgesindeki vatandaşlarımızın tahliyesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir" denildi.