Tarih: 25.12.2016 18:34

Bursa´ya Geçit Yok 3-1

Facebook Twitter Linked-in

Vestel Venüs Sultanlar Ligini Seramiksan deplasmanından puan ile dönerek tamamlayan Çanakkale Belediyespor, Voley Kupanın ilk maçında ligdeki önemli rakiplerinden, ligde deplasmanda 3-2 mağlup ettiği Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. 
Maça iyi başlayan Boğazın Sultanları ilk seti 25-21, ikinci seti 25-19 kazanarak rakibine bariz bir üstünlük kurdu. Üçüncü seti 25-23 kaybeden Çanakkale Belediyespor 4.seti 25-19 maçı da 3-1 kazanmayı başararak kinci turda Galatasaray´ın rakibi olma iddiasını rövanşa taşıdı.

1.Set

Karşılaşmaya ev sahibi Çanakkale Belediyespor iyi başladı ancak konuk takım fırsatları daha iyi değerlendirdi ve ilk teknik molaya 8-7 Bursa temsilcisi önde girdi. Mola dönüşü dikkatli oynayan Çanakkale Belediyespor rakibini yakalayarak 12-10 öne geçti ve ardından ikinci teknik molaya 16-14 önde girmeyi başardı. Üstünlüğünü daha sonra da sürdüren Boğazın Sultanları 20-16 önde kaldı ve seti 25-21 kazanmayı başararak 1-0 öne geçti.

2.Set

Çanakkale Belediyespor ikinci sete çok iyi başladı. İlk teknik molaya 8-4 önde giren ve özellikle Ceren´in etkili servisine file önünde müthiş bloklar da eklenince sayı farkını açan Boğazın Sultanları skoru 10-3 yaptı. İki hücum hatası ile rakibine sete tutunma imkanı veren Çanakkale Belediyespor yine de ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Mola dönüşü de iyi oyununu sürdüren ve hücumda iyi işler yapan Çanakkale Belediyespor skor üstünlüğünü 19-13 yapınca konuk takım mola aldı. 6 sayı farkı koruyarak setin sonuna uzanan Çanakkale Belediyespor bu seti de 25-19 önde geçerek skor üstünlüğünü 2-0´a taşıdı.

3.Set

Bu sete konuk Bursa Büyükşehir Belediye spor iyi başladı ve ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Üstünlüğünü mola dönüş de sürdüren konuk ekip ikinci teknik molaya da 16-8 önde girdi. Sete dönemeyen Çanakkale Belediyespor´da Üzeyir Özdurak rotasyona girdi ve etkili oyuncularını kenara aldı. Üst üste sayılar bulan ev sahibi Çanakkale Belediye sete dönmeye gayret etti ve 8 sayı geriden gelerek farkı 1 sayıya düşürdü. 24-23 geride iken servis kullanan Boğazın Sultanları hücum avantajı yakalama şansını Jana Kulan´ın hatası ile kaçırdı ve seti konuk takım 25- 23 kazanarak skoru 2-1 yaptı.

4.Set

Çanakkale Belediyespor sete iyi başladı. Jerkov´un etkili servisleri ile 4-1 öne geçen ev sahibi ekip önce Jerkov´un sonra da savunma hatası ile 2 sayı verse de ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola dönüşü etkili ve üstün oyununu sürdüren Boğazın Sultanları ikinci teknik molaya 16-8 önde girdi. Mola dönüşü sete tutunmaya çalışan konuk ekip karşısında kontrollü oynayan Çanakkale Belediyespor rakibine sayı farkını kapatma şansı tanıyarak işini zora soktu. 20-10 dan 1 sayiya karşı 7 sayı veren Çanakkale Belediyespor Mia Jerkov´un etkili hücumları sonrası Beyza´nın direk servis sayısı ile seti 25-19 maçı da 3-1 kazanmayı başararak önümüzdeki çarşamba günü Bursa´da oynanacak rövanş için avantajlı bir skor elde etti.
Çanakkale Belediyespor rövanşta rakibinden 2 set ya da az sayı farklı 1 set alması halinde tür atlayarak ikinci turda Galatasaray´ın rakibi olacak.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —