BU SEFER KIDEM KONUŞTU

BU SEFER KIDEM KONUŞTU

3 yıl sonra Çanakkale Barosu’nda iki başkan adayının oyları aynı çıktı ve kıdemli olan Av.Ardahan Dikme yeniden başkan seçildi.

Hafta sonu 37’nci Olağan Kurulunu gerçekleştiren Çanakkale Barosu’nda gözler kimin başkan olacağına çevrilmişti. Sandıktan 1 oy fazla oyla Baro Başkanı olarak Av.Ardahan Dikme seçimi kazanmıştı. Ancak önceki dönem Baro Başkanı Av.Hande Keskin YSK’ya geçersiz sayılan oylar nedeniyle itirazda bulunmuştu.

 

İTİRAZLAR İNCELEDİ: OYLAR EŞİTLENDİ!

YSK yapılan itirazları görüşerek bugün kararını verdi. Av.Hande Keskin’in geçersiz oylara yaptığı itiraz görüşüldü. TSK incelemesi sonucunda geçersiz sayılan oylardan bir tanesi geçerli sayılarak Baro Başkan adayıları Av. Hande Keskin ile Av.Ardahan Dikme arasında oylar eşitlendi.

 

 “KIDEM” FARKLIYA ARDAHAN DİKME KAZANDI

2021 yılında gerçekleşen Çanakkale Barosu seçimlerinde Av. Hande Keskin ve Av.Soner Aydın’da sandıktan eşit miktarda oy toplamışlardı. Oyların eşit olması nedeniyle Kıdem farkı gözetilmiş Av. Soner Aydın, Çanakkale Baro Başkanı seçilmişti.

 

Aradan geçen 3 yıl sonrasında Çanakkale Baro Başkanı da yeniden oyların eşitlenmesi sebebiyle Kıdem kuralı devreye girdi. YSK kararı sonrasın Keskin ve Dikme arasındaki oylar eşit olduğu için adaylar arasındaki en kıdemli kişi konumunda bulunan Av.Ardahan Dikme Çanakkale Baro Başkanı seçildi.