Tarih: 20.01.2017 16:48

Ak Kadınlardan Geri Adım

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale dün iki farklı eyleme sahne oldu. Ak Parti İl Kadın Kolları tarafından anayasa değişiklik paketi oylamaları sırasında Ak Parti Milletvekiline yapılan saldırıyı kınamak ve Cumhuriyet Halk Partisine siyah çelenk bırakmak üzere parti binasında toplanma kararı aldı. İl Kadın Kolları Başkanı  Saime Çetin Aydoğan tarafından parti binasına gelen bayanlara emniyetin talebi doğrultusunda çelenk koyma eylemini gerçekleştirmeyeceklerini ve partide basın açıklaması ile yaşanan olayın kınanacağı ifade edildi. Ardından hazırlanan kürsüde konuşan Aydoğan CHP´yi medeniyetsizlik ve barbarlık ile suçlayarak; ? Hepinizin malumu üzere anayasa değişiklik paketinin ilk tur oylaması geçtiğimiz hafta tamamlandı, İkinci tur oylamasına çarşamba günü itibari ile başlandı, Fakat maalesef 1.Tur oylamasından beri türlü entrikalar ile görüşmeleri engellemek isteyen CHP li ve HDP vekiller dün yine çirkin yüzlerini gösterdiler. İlk tur oylamasında CHP li milletvekilleri tarafından Hemşerimiz Ankara milletvekili Fatih Şahin´in burnu kırılmış, Trabzon milletvekilimiz Muhammet baltanın da bacağı ısırılmıştır, Yaşanan bu olaylar maalesef 3.Sınıf dünya ülkelerindeki meclislerde bile yaşanmamıştır. 2.Tur oylamasının daha medeni ve gazi meclisimize yakışır bir şekilde geçmesini temenni ederken dün yine CHP´den kovulan bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka anayasa görüşmelerini provoke etmek için kendisini kürsü mikrofonuna kelepçelemiştir. Bu nahoş, milletin kürsüsünü işgal etmek isteyen eyleme müdahale etmek isteyen bayan milletvekillerimizden Gökçen Özdoğan Enç yaşanan arbede sonucu düşerek belinden ve boynundan sakatlanarak hastanelik olmuştur. Bu olayın sorumlusu CHP ve HDP´li vekillerdir. Demokrasilerde en büyük hakem millettir. Milletten korkan bir partinin şiddete başvurması elbette ki bizleri şaşırtmamıştır. Anayasa görüşmelerini engellemek isteyen Cumhuriyet Halk Partisini Kınıyoruz ve milletten korkmayın diyoruz? dedi.

 

 

Polisten Barikat

Öte yandan Ak Parti Kadın Kollarının siyah çelenk eylemi duyumunu alan Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Cumhuriyet Halk Partisi İl binasının bulunduğu Tarla Sokağı deyim yerindeyse ablukaya aldı. Sokağın iki girişi barikatlar ile kapatılırken bire tim gözaltı ekibi ve bir timde çevik kuvvet ekiplerinin sokağın girişlerinde hazır bulundurulması ise gözlerden kaçmadı. 

 

CHP´den Yanıt Gecikmedi

 

Ak Parti İl Kadın Kollarının siyah çelenk girişiminin bilgisini alan Cumhuriyet Halk Partili kadınlar parti binasının girişini mecliste bayanlara yönelik yaşanan arbede fotoğraflarıyla donattılar. Ak Parti İl Kadın Kollarının eyleminden vazgeçmesiyle parti binası önünde açıklama yapan CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmehan Erdem; ? Bugün Milletin Meclisinde yine Milletin vekillerine yapılan öfke, şiddet ve darp olayını kınamak için bir aradayız. Mecliste Anayasaya oylamasına Demokratik hak ve özgürlüğünce tepkisini gösteren kadın Milletvekilinin İktidar Partisinin yine Kadın Millet vekilince   yapılan  saldırıyı  kınıyoruz. Bu saldırı da başrol oynayan Antalya Milletvekili Sayın ENÇ sizin geçmişinizdeki FÖTO´cu olduğunuz gerçeğini örtmeyecektir. Anladık FETÖ´cu olmadığını kanıtlamak istiyorsun. Bu durum Anayasaya geçtikten sonra bizlere yapılacak baskıları bir göstergesidir. Bizler Atatürk Cumhuriyet Kadınları olarak Diktaya ,baskıya ,zulme geçit vermeyeceğiz? diye konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —