ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen sunumda; OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, Sayman Üye Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Ahmet Çelik, Ayşe Önen Özoğuz, Şakir Kutluay, Volkan Temiz, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, Başkan Yardımcıları İnci Bayram ile Beyhan Var, İcra Komitesi Üyeleri, Ayşe Berna Ergin, Aslı Akgül, Burcu Sezer, Derya Göğüsgeren, Göknur Gök Ünal, Güzin Kutlu, Filiz Bahar, Merve Yılmazbaş, Selma Akpınar, Seçil Yavaşoğlu ve Sevinçay Çınaroğlu, Kurul Akademisyen Üyeleri; Prof. Dr. Duygu Aktürk, Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül ve diğer Kurul Üyeleri, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver, Kurum Müdürleri ve 100 Kadın Girişimci ile mentörlük yapılan 100 öğrenci hazır bulundu.
Açılış konuşmaları öncesinde 100. Yılda 100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci Projesine dair süreçleri anlatan video gösterildi. Ardından TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, ÇTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Turgay Kılıç, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu konuşmalarını yaptılar.
TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, “Sayın Vali Yardımcım, Sayın Rektörüm, Kıymetli TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanım, Sayın Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli Oda Başkanlarım, Kurum Müdürlerim, 18 Mart Üniversitemizin Kıymetli Hocaları ve öğrencileri, Değerli iş insanları, kıymetli misafirlerimiz ve basın mensuplarımız konuşmama başlamadan önce hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün "Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır." sözleri rehberliğinde Çanakkale il sınırları içinde faaliyet gösteren 100 kadın girişimci ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kadın Girişimciler Kulübü üyesi 100 öğrencimizi 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde buluşturmak amacıyla bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda girişimcilik kültürünün yaygınlaşması için, en doğru adres
olan Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde projelerimizi planlayarak, toplumdaki girişimcilik bilincinin artmasına, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası çıkacakları yolda daha emin ve daha doğru adımlarla yürümelerine destek olmayı hedefledik. Ekonomimizi ayakta tutan asli unsur girişimciler ise, bizler bu asli unsura daha çok kadın eli değsin istiyoruz.
Bugün burada olma sebebimiz ise; yaklaşık beş ay boyunca mekan gözetmeksizin işyerinde, sahada, hatta aile ortamında bile biraraya gelerek öğrencisine adeta bir anne şefkatiyle yaklaşan kadın girişimcilerimizin, öğrencilerimiz üzerinde oluşturduğu değişime ve gelişime bir nebze de olsa tanıklık etmek istememizdir. Birazdan dinleyeceğiz sunumlarda da göreceğiniz üzere öğrencilerin sadece hayatlarına dokunmak ile kalmayıp, öğrencisinin mezuniyet sonrası çıkacağı yolda iş imkanı, staj imkanı veya kendi işini kurması için motivasyon ve destek sağlayan birçok anlamlı proje sunumlarına şahit olacağız.
Bu anlamlı projenin sürdülebilir olması ve her akademik takvim yılında yeniden başlayarak, yeni kadın girişimcilerimizi ve yeni öğrencilerimizi dahil ederek, bir çok yetişmekte olan kız öğrencilerimize bir nebze de olsa çıkacakları bu yolda ışık olabilmek, biz Kadın Girişimcileri motive eden yegane unsurlardan biridir.
Bizler üreten, yaratan, koruyan kadınlarız. Toplumun en önemli şekillendiricisiyiz. Hayatta en değerli olan insan kaynağını biçimlendireniz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi yetiştirilebilmesi, aileye katkı sağlayabilmesi, toplumumuzun gelişip büyüyebilmesi için eğitimli ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarımıza ihtiyacımız var.
Dileğimiz odur ki, Bir Türk kadını olarak, kadın duyarlılığının, kadın sevgisinin ve kadının mücadeleci ruhu ile Türk kadınını ekonomik, sosyal, politik ve kültürel anlamda daha üst seviyelere taşımak ve iş hayatındaki temsiliyet oranını artırmak öncelikli hedefimiz.
Sözlerimi sonlandırırken, Türkiye’nin her yerinde önemli sosyal sorumluluk projeleri yürüten, özellikle Çanakkalemizin tarihi ve kültürel mirasına sağladıkları katkı ile, Tarihe Saygı Projesi, Troya Tevfikiye Arkeo-köy Projesi, Etno-Köy Çıplak köy Projeleri ile birçok insanın hayatına dokunan , gerek hayata bakış açısıyla, gerek başarılı iş hayatı ile her anlamda ilham aldığımız , 81 ilde başarılı çalışmalara imza atan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Kıymetli Nurten Başkanımızın öncülüğünde projelerimizi şekillendirmenin ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda, 100. Yılda “100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci” projemizi gelecek dönemlerde de devam edebilmesi ve diğer tüm illere yayılması ile yetişmekte olan gelecek nesillere fayda sağlayacak, birçok kız çocuğuna umut ışığı olacak ,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün Bütün ümidim gençliktedir sözleri ile Bir Türk Kadını olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmiş olacağız.
Bu anlamlı projenin ortaya çıkmasında emeği geçen; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kuruluma, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kadın Girişimciler Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Duygu Aktürk‘e, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yeşim Zümrüt’e, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Didem Çatal’a, Biga Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül’e ve projemizde kıymetli öğrencilerimize mentör olmayı kabul eden tüm kadın girişimcilerimize Teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla” dedi.
Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Turgay Kılıç, “Sayın Valim, Sayın Rektörüm, Protokolümüzün Çok Kıymetli Üyeleri, gerek OPET gerekse TOBB çatısı altında birlikte çalışmaktan büyük onur duyduğum Sayın Nurten Öztürk Hanımefendi, Kıymetli Meclis, Yönetim Kurulu ve Komite Üyelerimiz, Kadın Ve Genç Girişimcilerimiz, Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Misafirlerimiz, Değerli Basın Mensupları Yönetim Kurulumuz adına sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyor ve verimli bir toplantı olmasını diliyorum.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Nurten Öztürk Hanımefendi’nin Ülkemize ve İlimize çok ciddi katkıları bulunmakta, kendisinin liderliğini, çalışkanlığını ve vizyonunu örnek alıyoruz.
Kendisine de huzurlarınızda Odamıza hoşgeldiniz demek istiyorum.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlimizin gelişimi, üyelerimizin rekabet gücünün arttırılması, marka değerlerimizin korunarak geliştirilmesi, tanıtılması, turizmden aldığımız payın arttırılması için yoğun çaba sarfediyoruz ve proje üretiyoruz. Bunları yaparken de meslek komitelerimiz, üyelerimiz bizlere güç veriyor.
En büyük destekçilerimizden biri de Kadın Girişimciler Kurulumuz. Çok başarılı işlere imza atıyorlar, bu yolda bize yardımcı oluyorlar.
Bugün de çok anlamlı bir proje vesilesi ile bizleri bir araya getirdiler.
TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek hanım başta olmak üzere tüm ekibine aktif çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Bugün bizi yalnız bırakmayan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Nurten Öztürk, Ülke genelinde kadın istihdamı ve girişimciliğin özendirilmesi konularında çok verimli projeler yürütüyor, ekonomik anlamda kattıkları değerler dışında tarihimizin ve kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması için yaptıkları kıymetli çalışmaları hepimiz biliyor ve takdir ediyoruz.
Ticaret, ekonomi, üretim elbette olmazsa olmazımız. ancak eğitim olmazsa , bilinç olmazsa diğerleri hep eksik kalır. 100 kadın girişimcimizin 100 kız öğrenciye bu anlamda yol göstererek eğitimlerini iş hayatına entegre etmeleri, onlara girişimciliği özendirerek teşvik etmeleri çok değerli.
Projeye emek veren tüm kadın girişimcilerimize, sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediy