Tarih: 19.08.2018 17:00

Belediye 1 yıl Direndi, Gestaş İki Günde Açtı

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale trafik sorununun çözümü için 28 Eylül 2017 tarihinde alınan İl Trafik Komisyonu kararı 1 yıl sonra uygulandı, Çanakkale Belediyesi ekipleri iskele araç gişe çıkışını genişletti, 1 yıldır yol genişletme çalışmasını bekleyen GESTAŞ iki günde 3. Araç gişeyi hizmete açtı. 
 
Çanakkale´de yaz aylarında ve hafta sonlarında iskele yoğunluğu nedeniyle yaşanan trafik problemi için önemli bir adım atıldı. Çanakkale Belediyesi ekipleri, Çanakkale İskelesi araç giriş yolunu 1 şerit daha genişletti, Gestaş halihazırda bulunan 3. Araç gişeyi hizmete soktu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan´ın geçtiğimiz günlerde Çanakkale şehir içi trafik sorunu için eleştirdiği Çanakkale Belediyesi, konuyla ilgili Gestaş ve Çanakkale Valiliği´ni suçlamıştı. Ancak bir gün sonra gerçek sorumlunun Çanakkale Belediyesi olduğu ortaya çıktı. 28 Eylül 2017 tarihinde alınan İl Trafik Komisyonu kararında Çanakkale Belediyesi´nden iskele giriş ve çıkış yollarının genişletilmesi istenmişti. Çanakkale Belediyesi, o günden bu yana bu konuyla ilgili bir girişimde bulunmazken Gestaş da bu konuda İl Trafik Komisyonu´na bildirimde bulunmuştu. Kurban Bayramı öncesi olayın tekrar gündeme gelmesi ve vatandaşın artık isyan noktasına gelmesi, Çanakkale Belediyesi´ni yolu genişletme çalışması konusunda harekete geçirdi. 
1 YIL NEDEN BEKLENDİ?
9 Ağustos 2018 günü toplanan İl Trafik Komisyonu, Kurban Bayramı öncesinde komisyon üyeleriyle bir durum değerlendirmesi daha gerçekleştirdi. Çanakkale Belediyesi´nden yol genişletme çalışmalarının bir an önce başlatılması talebinde bulunuldu. Belediye ekipleri, 1 yıl önce alınan kararı geçtiğimiz günlerde uyguladı, Gestaş´ın da uzun süredir beklediği yol genişleme çalışması gerçekleşmiş oldu. 
ÖNCE YOL SONRA GİŞE
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın, Çanakkale İskele giriş yolunu genişletmeden Gestaş´tan gişe açma beklentisinin aksine Çanakkale Belediye ekipleri önce iskele yolunu genişletti, hemen akabinde Gestaş yetkilileri de kısa sürede 3. Araç gişeyi hizmete açtı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —