Zor Atıyor Kolay Yiyor...

Zor Atıyor Kolay Yiyor...

Çanakkale Dardanelspor´da basit hatalar ve gol yollarındaki beceriksizlik puan kayıplarının en önemli nedenleri olarak göze çarpıyor

Spor Toto 3.Lig 2.Grupta ikinci yarıya iyi başlayamayan Çanakkale Dardanelspor, kendi evinde Erbaaspor´a mağlup olduktan sonra galibiyet umudu ile çıktığı Tirespor deplasmanından da puansız döndü. Hedefini play off iddiasını yakalamak için belirleyen kırmızı beyazlar ligde 8´inci ikinci devrede ise ikinci yenilgisini alarak istediği çıkışı yakalayamadı.

Tirespor karşısında zaman zaman etkili oynamasına rağmen gol yollarında sonuca gidemeyen kırmızı beyazlarda yenilen hatalı gollerin bedeli ağır ödeniyor. Gol atmakta zorlanan buna karşın kalesinde kolay goller gören Çanakkale Dardanelspor´da öne çıkması gereken bazı futbolcuların formsuz olması takımda sıkıntılara yol açıyor.

Özellikle orta alanda istediği hakimiyeti kuramayan ve bu alanda üstünlüğü rakip takıma bırakan kırmızı beyazlarda savunmada da ciddi aksaklıklar gözleniyor. Savunma arkasına ve arasına atılan toplarda sık sık kademe hataları yaşayan ve rakibe pozisyonlar veren Çanakkale Dardanelspor´da yenilen gollere bakıldığında bireysel hatalar da göze çarpıyor.

Kırmızı Beyazlar Tire deplasmanında da benzer sorunlar yaşadı. Orta alanda Nuri Fatih ve Ufukcan ile birlikte Can Morgül 90 dakika boyunca beklenileni veremedi. Bu sezon başında Ankaragücü´ne kiralık olarak verilen ancak devre arasında tekrar geriye alınan Ahmet Yazar Tirespor maçında özellikle hücum gücünü arttırma anlamında katkı sağlarken zaman zaman rakip kalede tehlikeler yaratmasına rağmen sonuca gidilecek son hamleler gelmedi. Takımın gol ayağı Uğur Uğur sıkı markaj altında oynadığı maçta kendine gol yollarında kanallar bulamadı. Kırmızı Beyazlar´ın genç gol umutlarından Mertcan ise kötü performans sergilediği ilk yarıda net gol pozisyonlarında son hareketlerde beceriden yoksun kaldı ve ikinci yarıda yerini Fırat´a bıraktı. Kırmızı Beyazlar´ın kanat oyuncularından Fırat oyuna dahil olduğu ikinci yarının başlarında attığı gol ile takımına kazanma şansını geriye getirse de ilerleyen dakikalarda tedbirler alan rakip savunma arasında sıkıştı kaldı.

Çanakkale Dardanelspor´da en çok sorunun yaşandığı savunma Tire´de yine kötü günündeydi. Özellikle geri alanlardan atılan uzun ve ters toplarda sorun yaşayan savunmada Ahmed Emir en çok aksayan oyuncu olurken sağ kanatta görev yapan Bedri ile birlikte hücumlara da katkı sağlayamadılar. Savunmanın ortasında Ahmet Sönmez ve Sinan en çok yük binen oyuncular olurken zaman zaman kademe hataları sergileyince rakip oyunculara pozisyon verdiler.

 

Çanakkale Dardanelspor´da özveri ile görev yapan oyunculardan kaleci Ceyhun ise Tirespor maçında net pozisyonlarda rakibe gol izni vermedi. Özellikle bire bir pozisyonlarda karşı karşıya başarılı müdahaleler yapan Ceyhun kalesinde gördüğü iki golde de hata yaptı. İlk golde kalesini terk etmekte geç kalan Ceyhun maç 1-1 devam ederken rakip takımın kazandığı frikikte iyi yer tutmayınca yemeyeceği bir golü kalesinde gördü.