Zehir Zemberek Açıklama

Zehir Zemberek Açıklama

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ak Parti Milletvekillerinden parti yöneticilerine, Başbakan´dan Cumhurbaşkanına kadar oldukça sert ifadeler kullandı

Geçtiğimiz hafta partisinin İl Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek sert açıklamalar yapan CHP Çanakkale Milletvekili Av.Muharrem Erkek, eleştirilerin dozunu daha da yükselterek yine Ak Partiye yüklenen yazılı bir açıklama daha yaptı. Basın toplantısında ne denli doğru ve yerine ulaştığını gördüklerini belirten Erkek açıklamasında ?Bülent Turan ve tetikçilerinin saldırıları bunu ispatlamaktadır? dedi.

Erkek açıklamasının başında ?sorduğum tek bir soruya ve PKK ile ortaklıklarına ilişkin sözlerimin tekine dahi yanıt veremeyecek durumda olanların bana saldırması iyi bir şeydir. Biz bildiğimiz doğru yolda yürümeye devam edeceğiz. Siz gerçeklerden korkmaya devam edeceksiniz? ifadelerine yer verdi. Erkek açıklamasının devamında Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri ve Yöneticilerini Çanakkalelileri kutuplaştırmak ve şehirde sorun çıkartmakla suçladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu´na da gönderme yaparak ??Biz, çözüm gerekirse baldıran zehiri içeriz.?. Buyurun o zaman, o zehir yerinde duruyor!? ifadelerine yer vermesi dikkatleri çekti.

?Onlara hak ettiği cevabı elbette vereceğim?

Ak Partilileri ?çamur siyaseti´ yapmakla suçlayan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Çanakkale´mizin daha önce de AKP milletvekilleri, yöneticileri vardı. Hepsi saygılı, sözlerine dikkat eden, hemşehrilerimizi kutuplaştırmayan açıklamalara imza atarlardı. Oysa bugün AKP´nin Çanakkale´deki yönetici kadrosunun tek işi hemşehrilerimizi kutuplaştırmak; ahlaklı, ilkeli ve dürüst hiçbir siyasetçinin kullanmayacağı dili kullanarak ilimizde sorun çıkartmak. Ama; başaramayacaklar. İzin vermeyeceğiz. Yalnız izin vermemek ?çamur siyaseti? yapmalarına da sesimizi çıkartmamak anlamına gelmemelidir. Onlara hak ettikleri yanıtları, elbette vereceğim. Memleketimiz, birlik ve beraberliğimiz için barış için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğim?.

?İnsan içine utanmadan çıkmak istiyorsanız, neden yanıt vermiyorsunuz?

Yazılı açıklamasında geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada AKP´li Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekili ve diğer bazı AKP´lilerin PKK´yı öven açıklamalarını paylaştığını belirten Erkek, ?Bana yanıt veren AKP´lilere tekrar sesleniyorum? dedi ve şöyle devam etti: ?Biraz dik durabiliyorsanız, insan içine utanmadan çıkmak istiyorsanız bunlara neden yanıt vermiyorsunuz? Tekrar söylüyorum. Bu açıklamaların çoğu birkaç yıl öncesinden. Tetikçi ve takiyyecilere sesleniyorum: Hadi çıkıp bunlara yanıt verin!  Dün Barzani´ye terörist derken, bugün neden kol kola giriyorsunuz? Dün PKK´yı öve öve bitiremiyordunuz. Şimdi ne oldu? Hangi çıkarınız bozuldu. Terör örgütü PKK ile daha dün kucak kucağa olan siz değil miydiniz? Bugün ise sizin gibi düşünmeyen herkesi terörist ilân ediyorsunuz.

?Hadi şu satırlara doğru düzgün yanıt verin?

Erkek, Oslo görüşmelerinden olduğunu ileri süren bazı konuşma pasajlarına da yer vererek sorularını şöyle sürdürdü: ?yaklaşık bir ay önce İmralı´da Sayın Öcalanla bir araya geldik. Zaten ismimi söylemiştim. İsmim Hakan Fidan. Müsteşar yardımcısıyım ama sayın başbakanımızın özel temsilcisiyim. Sayın Öcalanla iki saatten fazla bir görüşmemiz oldu odasında. Üç kişiyiz baya uzun ve verimli bir görüşme oldu. Kendisinin sağlık durumu oldukça iyi. Zihni fevkaladeden iyi çalışıyor. Artikülasyonları oldukça sağlıklı.

?

Afet G. (MİT Müsteşar Yardımcısı): Biliyoruz metropolleri de doldurdunuz bu arada patlayıcılarla doldurdunuz.

SABRİ O. (PKK Temsilcisi): Yok canım.

Afet G.: Hepsini biliyoruz.

SABRİ O.: Onlar bir tarafa biz bu süreci ilerletelim önemli olan o.?

Sayın Öcalan diyen, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan´ın özel temsilcisine ilişkin sözünüz var mı? Bu satırlar Oslo görüşmelerinden. AKP Hükümetlerinin çözüm süreci diye PKK ile ortaklık kurduğu, el ele tutuştuğu günlerden. Biz ?gelin Meclis´te, meşru muhataplarla çözelim bu işi derken?, bugünkü tetikçilerin bize ?barışa karşısınız? dediği günlerden bu satırlar?

?Bu Milletten af dileyin?

?Şimdi malum faşist zihniyete sesleniyorum: Azıcık bu ülkeyi, insanlarımızı seviyorsanız, çıkın özür dileyin!? Habur´da teröristlerin ayağına Hâkim, Savcı gönderdiğiniz için bu milletten af dileyin!? sözlerine yer verdiği açıklamasında sert üslup kullanan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek şöyle devam etti: ?Bütün dünya, AKP´nin PKK ile ilişkisini biliyor. Peki, AKP Hükümetleri sadece PKK ile mi ilişkideydi? Hayır! Bunlar ülkemizi, dünyaya nasıl tanıttı? IŞİD dostu, ılımlı muhalif diye eli silahlı grupları besleyen kimdi?

Siz merak etmeyin. Hepimiz biliyoruz ki Hükümetleriniz çok saf (!). Tüm bunlar saflıklarından yaşandı. Bu ülkenin ?milli ordusuna kumpas? kurduklarını itiraf etmediler mi? Kimle yaptılar? Cemaatle. Şimdi ne diyorlar, cemaat bizi kandırdı. Biliyorsunuz, Esad da kandırmıştı bunları. Yarın PKK´ya da derler ?ne istediniz de vermedik?. Eh IŞİD de kandırdı bunları. Bu kadar saflık iyi değil. Devlet böyle ciddiyetsizce yönetilmez?

?Buyurun o zaman zehir yerinde duruyor?

Muharrem Erkek yazılı basın açıklamasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´na da gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı: ?Gerçeklerden kaçamazsınız! PKK ile ortaklıklarınızı, onları her gün öven sözlerinizi sürekli yüzünüze çarpacağım. Şehitlerimiz, gazilerimiz üzerinden ve siyaseten kanla beslenmenize izin vermeyeceğim. Sizin, bugün yetim kalan tüm çocuklarımızın yetim kalmasında, şehitlerimizin toprağa düşmesinde asıl sorumlu olduğunuzu her gün hatırlatacağım.Biz çözümden, barıştan yanayız. Siviller de ölmesin, askerimiz, polisimiz de şehit düşmesin. Herkesin kardeşçe, özgür biçimde yaşamasından tarafız. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Erdoğan ve Davutoğlu ne diyordu ?Biz, çözüm gerekirse baldıran zehiri içeriz.?. Buyurun o zaman, o zehir yerinde duruyor!