Zafer Haftası kutlamaları başladı.

Zafer Haftası kutlamaları başladı.

Çanakkale Zaferi´nin 103. Yıl Dönümü Kutlamaları Çimenlik Kalesinde gerçekleşen törenle başladı

Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103´nci yıl dönümü etkinlikleri Çimenlik Kalesi´nde düzenlenen törenle başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mitat Kemal Algül, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer´in yanı sıra il protokolünün de katıldığı törende, gaziler ve öğrenciler de hazır bulundular. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Türk bayrağı göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Vali Orhan Tavlı; Çanakkale´de şehit düşen Mehmetçiklerin bağımsızlık, vatan, bayrak ve kutsal değerlerimiz uğruna ölümü hiç tereddüt etmeden göze aldığını, bu değerler uğruna şehit olmayı ulaşılabilecek en yüksek mertebe, en kutsal paye bilen şanlı ecdadımızın bize destanla örülmüş, mukaddes bir miras bıraktığını dile getirdi. 

Vali Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü: ?Çanakkale zaferi bu kahramanlık ve fedakârlığın en anlamlı örneklerinden biridir. Çanakkale hem istiklal hem istikbal mücadelemiz olmakla kalmamış aziz Türk Milletinin ve Müslüman ümmetin tarih sahnesinde var oluş mücadelesi olmuştur. Aynı zamanda kahraman ecdadımız mazlum milletlere de eşsiz bir örnek olmuştur. Dünya tarihine altın harflerle yazılan bu zaferle vatanını, hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir milletin ve güçlü bir imanın karşısında hiçbir gücün duramayacağı bütün dünyaya göstermiştir.?

Kutsal Emanetler Yola Çıktı

Halk oyunları gösterisi ve Mehteran konseri ile devam eden tören; katılımcıların, Türk bayraklarıyla Valilik önüne kadar yürüyüşünün ardından, Gelibolu Yarımadasındaki şehitliklerden alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağının oluşan emanetler, geçen yıl Ankara´ya giden atletler Ezgi Arındı ve Emre Derya tarafından Vali Orhan Tavlı´ya teslim edildi. Vali Orhan Tavlı teslim aldığı kutsal emanetleri bu yıl Ankara´ya götürecek olan atletler Nihan Akaman ve Aşkın Sadi Aşkın´a verdi.

Ardından atletler yola çıktı. Kutsal emanetler sırayla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, atletler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan´a teslim edilecek.