Yürekler Ağıza Geldi

Yürekler Ağıza Geldi

Çınarlı köyünde ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleler ile söndürülebildi.

Çanakkale Merkeze bağlı Çınarlı köyü yakınlarında önceki gün henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İzmir karayolu üzerinde bulunan Miller Oto ve akaryakıt istasyonunun karşısındaki ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Alevler ormanlık alandan ekili

Tarlalara da sıçrayınca yangın daha da geniş bir alanı etkisi altına aldı.

 

Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın helikopteri havadan, yangın söndürme arazözleri de karadan yangına müdahale etti. Kontrol altına alınmasında güçlük çekilen yangın için belediye itfaiyelerinden de yardım alındı. Yangın ekipleri alevleri söndürmek ve yangını kontrol altına alabilmek için büyük çaba sarf etti. Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, 9 arazöz, 2 su ikmal aracı, 3 dozer ve yangına ilk müdahale aracı ile müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına bir helikopter de destek verdi.

 

Yangın nedeni ile bölgede riskin artmaması için elektrikler kesildi, Çınarlı köyü trafiğe kapatılarak olası bir vakaya karşı ambulanslar yollarda hazır bekletildi. Yangının çıktığı ve sıçradığı alan arasında bulunan villa inşaatları önünde de gerekli önlemler alındı. Yaklaşık 5 hektarlık alanda etkili olan yangında zarar gören alanla ilgili kesin rakamın teknik incelemenin ardından belli olacağını belirtildi.