Yöneticilere Asansör Denetim Çağrısı

Yöneticilere Asansör Denetim Çağrısı

Gelibolu Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki tüm bina yöneticilerine asansörlerinin yıllık kontrol ve denetimlerini yaptırmaları doğrultusunda çağrıda bulundu.

Gelibolu Belediyesi´nden yapılan çağrıda yürürlükte olan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği´nin tüm bina yöneticilerine yılda bir kez asansör denetim ve kontrolü yaptırılması görevini yüklediğine dikkat çekildi.

 

İlgili yönetmeliğin belediyelere de denetim yaptırılıp yaptırılmadığı ve denetim sırasında saptanan eksikliklerin giderilip giderilmediğini denetleme yükümlülüğü getirdiğini hatırlatan Gelibolu Belediyesi yetkilileri ?Mevcut asansörünüzün veya asansörlerinizin yıllık kontrol hizmetinin yerine getirilmesinde can ve mal güvenliğiniz açısından göstereceğiniz özen ve bilinç için şimdiden teşekkür ederiz. Ayrıntılı bilgi edinmek için İmar Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz." dedi.

 

İlgili denetimin yaptırılmamasının Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre cezai müeyyideye bağlandığını hatırlatan yetkililer, ilgili mevzuat gereği eksik ve hataları giderilmeyen asansörlerin, eksikler giderilene kadar işletimden çıkarılacağı uyarısında da bulundular.