Yoğun Bakımdayız

Yoğun Bakımdayız

Antalya deplasmanında umduğunu bulamayan Çanakkale Dardanelspor, Silivrispor maçı hazırlıklarına başladı. Teknik patron Mustafa Mete Ertem bardağın dolu tarafına bakmak zorunda olduklarını söyledi

TFF 3.Lig 2.Grupta ligin dibinden kurtulma mücadelesi veren Çanakkale Dardanelspor, eli boş döndüğü Kemerspor deplasmanının ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenleri nedeni ile 20 Mart pazartesi günü oynanacak Silivrispor maçı hazırlıklarına başladı.

Geçtiğimiz hafta sınavlar nedeni ile Cuma günü oynanan 26.hafta maçlarında Kemerspor ile karşılaşan ve aynı gece Çanakkale´ye dönen kırmızı beyazlar, 20 Mart Pazartesi günü oynanacak Slivrispor maçı öncesi bu zamanı en iyi şekilde değerlendirip maça en iyi şartlarda hazırlanmak istiyor.

Alınan yenilgi sonrası lig düşme riski devam eden Çanakkale Dardanelspor´da hedef mutlak galibiyet. Kötü bir yenilgi aldıklarını belirten Çanakkale Dardanelspor teknik direktörü Mustafa Mete Ertem istikrar yakalayamamış olmaktan şikayet etti. Eldeki mevcut kadro ile en iyisini yapmaya gayret ettiklerinin altını çizen tecrübeli teknik adam takımın durumunu ilginç bir yorum ile değerlendirdi.  ?Yoğun bakımdayız? yorumunu yapan Mustafa Mete Ertem ligde geride kalan 8 hafta için hedeflerinin ?Yoğun bakımda yaşam fonksiyonlarını harekete geçirip bu zor süreçten kurtulmak istiyoruz. Bu sürede de yoğun bakımda mücadele eden bir hasta gibi direnç gösterip yeniden yaşama dönme savaşı vermek zorundayız? dedi.

Bardağın dolu tarafından görmek ve bakmak zorunda olduklarını belirten Çanakkale Dardanelspor teknik direktörü Mustafa Mete Ertem, ellerindeki mevcut kadronun ligde kalacak sonuçları alabilecek güç ve kabiliyette olduğunu söyledi. İçeride çok önemli 2 maçı kazanabildiklerini ve kazanırken de rakibe oranla çok üstün oynayabildiklerini ifade eden Ertem ?Ancak deplasman maçlarında aynı başarıyı sergileyemedik. Yomra maçından 1 puan ile döndük ancak Kemerspor deplasmanında aynı başarıyı yakalayamadık. Bunun nedeni genel anlamda konsantrasyon eksikliği oldu? dedi. Kemerspor maçında 1-0 geriye düştüklerini ancak attıkları gol ile eşitliği yakalayabildiklerini vurgulayan Mustafa Mete Eretem, ilk yarının ve maçın kırılma anlarında kırılan tarafın rakip değil kendilerinin olduğunu bunun da pozisyon hatalarından kaynaklandığını kaydetti. Mete Ertem kırılma anlarından avantajlı çıkabilme durumunda rakibin yenilgi alacağı bir maç oynadıklarına dikkat çekerek ?Bunu biz başaramadık? dedi.

Maçın ikinci yarısına 3-1 geride başlamalarına rağmen direnç gösterdiklerini ve maça dönmek için çaba sarfettiklerini belriten Mustafa Mete Ertem, 60´ıncı dakikaya kadar rakip yarı alanda pozisyon kovaladıklarını ancak Sergen´in ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kalmasının tüm dirençlerini kırarak oyun disiplininden kopmalarına neden olduğunu vurguladı ve bunun sonunda yenilginin kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

Silivrispor hazırlıkları başladı

TFF 3.ligi 2.Grupta 27´inci hafta müsabakasında kendi evlerinde Silivrispor karşısında mücadele edecek olan kırmızı beyazlarda zorlu maçın hazırlıkları dün başladı. Antrenman öncesi futbolcuları ile bir toplantı yapan tecrübeli hoca, stres ve baskı ortamının lig sonuna kadar devam edeceğini bu nedenle tüm ekibin bu bilinç ile kendilerini maçlara hazırlamaları gerektiği uyarısında bulundu. Kendisinin stres ve baskıyı çok iyi bilen bir teknik adam olduğuna vurgu yapan Mustafa Mete Ertem futbolcularından her açıdan dayanıklı olmalarını ve üzerlerindeki baskı ve stresten asgari etkilenme ile çıkmaları gerektiğini istedi. Ertem, Silivrispor maçını mutlaka kazanmak zorunda olduklarına da dikkat çekerek ?Hafta boyunca gerek teknik, gerek fizik ve gerekse mental açıdan en iyi şekilde maça hazırlanmalıyız. Özellikle konsantrasyon açısından herkes üzerine düşeni yapmalı. Mağdur edebiyatı yapacak durumda değiliz. Durumumuzun önemini iyi kavramalı ve gerçekçi bir bakış açısı ile hep beraber taşın altına elimizi koymalıyız. Zor bir süreçten geçiyoruz ve risklerimizin farkındayız. Bu süreçten en az hasar ile ancak tehlikeli bölgenin üzerinde ligi bitirecek bir konumda çıkmak zorundayız? şeklinde konuştu.