Yılmaz´dan 1 Mayıs Çağrısı

Yılmaz´dan 1 Mayıs Çağrısı

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle çağrıda bulundu.

Hizmet-İş Sendikası  Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz; ? 1 Mayıs´ta Türkiye´nin sanayi ve tarım şehri Sakarya´dayız. 1 Mayıs´ı Sakarya´da tüm emekçi kardeşlerimizle birlikte kutluyoruz? dedi. Yılmaz; ? Bizler tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs´ta meydanlardayız. HAK-İŞ olarak 1 Mayıs kutlamalarında; Taşeron İşçilerine Kadro istiyoruz. Geçici ve Mevsimlik İşçilerin Sorunları Acilen Çözülsün İstiyoruz. Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet Diyoruz. Yeni Anayasa İstiyoruz.  Bizler, haklarımız için, özgürlüğümüz için, demokrasi için, saygın iş için, sivil ve demokratik Yeni Anayasa için, insanca hayat için birlikteyiz. Daha özgür, daha müreffeh, tam demokratik bir Türkiye için meydanlardayız.

Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için meydanlardayız. Sendikasızlaştırmaya, özel sözleşmeli personel sistemine itiraz ettiğimiz için alanlardayız. Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınmasını istiyoruz. Taşeron işçilerin halen sonuçlanmayan Toplu İş Sözleşmelerinin bir an evvel bağıtlanmasını istiyoruz. Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının acil çözümü için alanlardayız. Kamuya kadrolu işçi alınması için meydanlardayız. İş kazası denilen iş cinayetlerinin son bulması için alanlardayız. Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin mücadele edilmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

Askeri ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz.

Çalışan emekçilere karşı şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. İstihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını kreş ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. Dünyanın diktatör yönetimlere ve teröre dayalı zorunlu göç sarmalını birlikte ele almasını ve çözmesini istediğimiz için meydanlardayız. Tüm Dünyada zulmün sona ermesini ve demokrasinin ve barışın galip gelmesini istiyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan her türlü terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Hayatlarının baharında vatan için şehit olan askerlerimize, polislerimize ve ülkemizin farklı bölgelerinde teröristlerce yapılan bombalı saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Haktan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aynı zamanda terörün her türlüsüne karşı olduğumuz için meydanlardayız? dedi.