Yıldız Avı Başlıyor?.

Yıldız Avı Başlıyor?.

Türkiye´nin en güçlü alt yapısına sahip kulüplerden Çanakkale Dardanel, geleceğin Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Zan´larını keşfetmek için yollara düşüyor

Türk futboluna önemli yıldızlar kazandıran, liglerin dev takımları ile birlikte Milli Takım kaptanları yetiştiren Çanakkale Dardanel, bu misyon ve vizyonunu etkin şekilde sürdürmek için bu sezon kolları sıvadı.

Çanakkale Dardanel Alt Yapı Sorumluluğuna getirilen ve bu göreve geldikten sonra yoğun bir çalışma içerisine giren Bülent Büberci´nin koordinatörlüğünde planlanan alt yapı futbolcu seçmeleri yarın başlıyor. Bünyesine geleceğin yıldızlarını kazandırmak isteyen Çanakkale Dardanel´in 2016-2017 sezonu alt yapı futbolcu seçmelerinin ilk durağı mega kent İstanbul olacak. Alt yapı seçmeleri için oluşturulan kafile bu gece İstanbul´a gidecek.

Alt Yapı Sorumlusu Bülent Büberci´nin bizzat refakat edeceği seçmelerde görev olacak antrenörler, yarın Küçükçekmece Cennet Mahallesi Yeşilova Kemal Akbaş Stadında Çanakkale Dardanel´li olmak isteyen akademi futbolcularını belirleyecek. Yoğun ilgi ve katılımın olması beklenen seçmeler İstanbul´da gün boyu sürecek.

Çanakkale Dardanel daha sonra ikinci seçme çalışmasını Çanakkale´de yapacak. Çanakkale 18 Mart sentetik sahada yapılacak ikinci seçmeler 26 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Çanakkale´nin ardından 3 ilden biri olan Tekirdağ seçmeleri ise 10 Temmuz´da yapılacak. Trakya bölgesinden futbolcuların izleneceği seçmeler Çorlu Belediye Şehir Stadında gerçekleştirilecek. Çanakkale Dardanel dış illerden son seçmelerini ise 17 Temmuz tarihinde Ege Bölgesinde yapacak. Salihli Ali İhsan Karayiğit sahasında gerçekleştirilecek seçmelerin ardından son seçmeler yine Çanakkale´de 31 Temmuz tarihinde yapılacak.

Akademi futbolcu seçmelerine özel önem verdiklerini belirten Çanakkale Dardanel Alt Yapı Sorumlusu Bülent Büberci, yaklaşık 45 gün sürecek seçme sürecinin en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Seçmelerde bölgelerindeki en yetenekli yıldız adayı futbolcuları isleyeceklerine dikkat çeken Büberci, seçmelerde 2000-2001-2002-2003 ve 2004 doğumlu futbolcuların izleneceğini ve aralarından en yetenekli olan, Çanakkale Dardanel´in misyon ve hedeflerine uygun yapıdaki futbolcuların seçileceğini vurguladı. Bülent Büberci, alt yapıda ve akademi takımları ile ilgili görevli ekibi ile birlikte önemli revizyon çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini ve özellikle tesislerde yapılanmada önemli değişiklikler ve fiziki iyileştirmeler gerçekleştirildiğini de belirterek, Çanakkale ve il dışında İstanbul, Manisa ve Tekirdağ illerinde yapacakları bölgesel futbolcu seçmelerini çok önemsediklerini ifade etti.