Yetimlerin Yüzü Sizinle Gülsün

Yetimlerin Yüzü Sizinle Gülsün

Pakistan´dan 10 yetimin şehitler diyarı Çanakkale´ye getirilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunuldu

Ramazan ayı başında özel ve hayır amaçlı bir ziyaret için Pakistan´a giderek bu ülkenin değişik merkezlerindeki yetimhaneleri gezen Çanakkale heyeti, şimdi de Ramazan ve Kurban Bayramı arası 10 yetim Pakistanlı çocuğu Çanakkale´ye getirmek için kampanya başlattı. Çanakkale Dernekler İl Müdürü Resul Karakurt´un gönüllü olarak üstlendiği bu hayır etkinliği için kentin hayırsever ve yardımseverlerine çağrıda bulunuldu.

Dünya Yetimler Günü´nde anlamlı buluşma

Düzenlenen etkinlikte 3 temmuz Dünya Yetimler Günü dolayısı ile gönüllülerden oluşan kafile Pakistan´a gitti. Pakistan´ın değişik kentlerine yapılan seyahatlerde yardımsever gönüllüler başlarına çeşitli felaketler ve olumsuzluklar gelen ve her birinin yürek burkan hikayesi olan yetimler ziyaret edilerek çeşitli hediyeler ile sevindirildi. Yapılan insani yardımların dışında özel girişimler ile Türkiye´den ve Çanakkale´den yetimlere harçlık verilmesi sağlandı. 1 hafta süren ziyarette yetimler sevindirilirken gönülleri okşandı, onlara sıcak bir ortamda sevgi ve şefkat aşılandı.

Çanakkale´ye 10 yetim getirilecek

Pakistan ziyaretlerinden dönen gönüllü hayırseverler şimdi de Çanakkale´de farklı bir kampanya başlattı. İki dini bayram arası Pakistan´dan 10 çocuk getirilerek Çanakkale´de misafir edilecek. Bu yardım çalışması için gönüllü yardımseverler ?yetimlerin yüzü sizinle gülsün´ sloganı ile yardımseverlerin dikkatini çekmek istiyor. Çanakkale´deki yardımsever ve hayırsever iş adamı ve vatandaşlardan 1 yetimin geliş gidişini üstlenmesi isteniyor.