Yeşil Hizmet Binasına Kazma Vuruldu

Yeşil Hizmet Binasına Kazma Vuruldu

13 Şubat tarihinde Çanakkale Belediyesi ile Yeşil Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Projesi´nin yükleniciliğini alan firma yetkilileri arasında yapım sözleşmesine ilişkin imzalar atılmasının ardından yaklaşık 1.5 yıl geçmesinin ardından kepçel

Çanakkale Belediyesi ile Yeşil Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Projesi´nin yükleniciliğini alan firma yetkilileri arasında 13 Şubat tarihinde gerçekleştirilen protokolün ardından 1.5 yıl geçmesinin ardından ilk kazmalar vurulmaya başlandı. Eski belediye binasının bulunduğu alan tam bir şantiye görünümüne kavuşurken yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan binanın 2018 yılında bitirileceği kaydedildi.

Bina hakkında

Çanakkale Belediyesi tarafından 6 Ağustos 2012 tarihinde ilan edilen ?Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması? kapsamında,  yarışmaya katılan 38 proje arasından 1. seçilen ve Türkiye´de yarışma yolu ile seçilen ilk ?yeşil yerel yönetim? binası olma özelliği taşıyan proje; 26.000 m2 kapalı alanda tüm Belediye Birimleri ile Kültür ve Sanat Galerisini aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. 19 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilen ihale ile "Yeşil" Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Projesi? yükleniciliği; 47.017.000,00 TL bedel karşılığında, Mercan İnş. ve Tic. Ltd. Şti. + Derya İnş.  Tic. ve San. Ltd. Şti ortak girişimi tarafından üstlenildi.