?Yer Gök Sanat? Konulu Resim Sergisi Açıldı.

?Yer Gök Sanat? Konulu Resim Sergisi Açıldı.

Altınoluk´lu Sanatçı Hüseyin Ergül ve öğrencileri Fatma Aker, Nevriye Yılmaz,Türkan T.Dağlı ÇTSO Çanakkale Evin´de ?YER GÖK SANAT? Konulu resim sergisi açtı.

Açılışa ÇOMÜ Öğretim görevlisi Hasan Çakıcı, Em.Öğr.Gör.Dr. Filiz Sanay´ın  yanı sıra, sanatçının yakın dostları ve yine Altınolut´tan sanatçı Nevriye Yılmaz´eşi  müzik sanatçısı Hicabi Yılmaz da Akordiyonla  açılışa renk kattı.Sanatçı Hüseyin Ergül ?Sanatı olay olarak görme fikri, başlı başına bir olaydır. Yer, gök sanat demekle,yerlerin ve göklerin birer sanat harikası olduklarını görme olayı ile başlar.Görme bilgisi sanat olayıdır. Sanat olmaz ise olmaz koşulu yaratıcı gücün kullanımı ile ilgilidir. Bu yaratıcı güç VAR OLAN VARLIKLARIN Hareketle,onları kullanarak,olmayan bir şeyi ortaya çıkarmaktır.

 

    Hayal Kurmak, Sanatın Maddesel Olmayan Yönlerini Düzenlemektir.

   Resim sanatı, bu maddesel olmayan şeyleri görünür hale getirir. Bu nedenle görme ve ona bağlı, güzellek, estetik duyguların canlı oluşu, olumsuz duyguların sönmesini sağlar.Yani sanat, önce insanın iç alemin de başlar. Estetik ve güzel duygularla beslenen zaman, insana hazların en yücesini yaşatır. Ve tüm olumsuz duygu ve düşüncelerin, içsel dünyada içsel alem de yok olmasına etki eder.Zamanı güzel duygularla, iyi niyetlerle beslemek, zamandan benzer  nimetleri  kazanmak anlamına gelir.

Her Birey Kendi Zamanını İyi Niyet Ve Güzel Duygularla Beslemelidir.

 Zamanı iyi besleyenler, zamandan iyi beslenirler. Hayranlık ve güzel duygular uyandıran sanat, onun sanat dili ile, dile dönüştürülmesini sağlar.Esin kaynağı olur.Esinlendirir insanları. Esinlenen sanatçılar, yeni eserler üretir.İmsulatif sanat, doğaya ve doğa varlıklarına, sanat gözü ile bakma olayıdır. Bu olayı gerçekleştiren insan imsulatif insandır.Doğanın kendisinin ve doğa varlığı insanın kendisinin, anlatılamaz özelliklere, nimetlere sahip birer sanat eseri olduğunu bilen, imsulatif insandır.Sanat insanı, sanat atmosferinde yaşar. Sanat atmosferinde sanatsal üretim yapar. Ve ürettikleri sanat eseri olur.Bu özellikleri gerçeğe dönüştüren imsulatif insandır.İmsulatif sanatçı yüce bir insandır.Sanatın yüceliğini içselleştirerek onunla yaşamayı bilir. Onunla yaşamayı sever.Onunla uğraşmayı,didinmeyi bilir.O,sabrının,hoşgörünün,yaşamının derinliklerine,her birey,her varlık adına,onlar için iner. Ve sonunda yere göğe sığmaz olur. Onun yeri bitmezliktir? dedi.