Yenilikçilik Ödülleri´ne Çanakkale Damgası

Yenilikçilik Ödülleri´ne Çanakkale Damgası

Millî Eğitim Bakanlığının ?Eğitim Ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri? ne Çanakkale il Müdürlüğüne Bağlı 5 Okul farklı 5 Proje İle Damga Vurdu.

Millî Eğitim Bakanlığının ?Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri?ne Müdürlüğümüz ve bağlı okullarımız 5 proje ile damga vurdu. Çanakkale Millî Eğitim Müdürlüğünün ?Akıllı Sınıflar? projesi, Kepez Atatürk İlkokulunun ?Dünyayı Keşfediyorum? ve ?Keçe´de Birleşen Gönüller? adlı iki projesi,  Çan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin  ?İşimiz Okullarda Değişim ?projesi, Çan Terzialan İlkokulunun ?Oyuncak Kütüphanesi? projesi toplam 2.581 proje arasından 3 aşamadan oluşan değerlendirme sonucu en başarılı 94 proje arasında olmayı başardı.Süreç şöyle gelişti: Bakanlığımızın Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen ?Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri? yarışması düzenlenmiş olup Türkiye genelinde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında toplam 2581 başvuru yapıldı. Yapılan başvurular bazı aşamalardan geçti. İlk olarak, değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda proje raporları değerlendirilmiş, bunun sonucunda 303 çalışma saha ziyaretine kalmıştır. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 94 çalışma Bölge Ödülüne layık görüldü.  Ülkemizdeki tüm iller 12 bölge olarak temsil edilmekte ve Çanakkale ?Batı Marmara? bölgesinde yer almaktadır.Ödül törenlerinin düzenleneceği tarih, il ve ne şekilde düzenleneceği bilgisi Bakanlığımızca ileri bir tarihte duyurulacaktır.Ülke genelinde yapılan 2.581 başvuru arasından Çanakkale milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullardan ödüle layık görülen çalışmalar ise şunlar:

 

Çalışma Adı. Akıllı Sınıflar Kategori.2 Türü.Bireysel Kurum Adı.İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Çalışma Adı. Dünyayı Keşfediyorum Kategori.3 Türü.Bireysel Kurum Adı.Merkez / Kepez Atatürk İlkokulu

Çalışma Adı.İşimiz Okullarda Değişim Kategori.4            Türü.Kurumsal Kurum Adı.Çan/Çan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Çalışma Adı. Oyuncak Kütüphanesi Kategori.5 Türü. Kurumsal Kurum Adı. Çan/Terzialan İlkokulu

Çalışma Adı.Keçede Birleşen Gönüller Kategori.5 Türü.Bireysel           Kurum Adı. Merkez/Kepez Atatürk İlkokulu