Yeni Okul Çevresine Yeni Hat

Yeni Okul Çevresine Yeni Hat

Gelibolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerce, 100.Yıl Barış Ortaokulu çevresinde sürdürülen alt yapı çalışmaları kapsamında yağmur suyu hattının ardından yeni kanalizasyon ve su iletim hattı oluşturuluyor.

Alt yapı çalışmalarını yeni yerleşim alanlarının bulunduğu bölgelerde yoğunlaştıran Gelibolu Belediyesi, bu doğrultuda eğitim kurumlarının bulunduğu noktalara da öncelik veriyor.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, planlama kapsamında geçtiğimiz günlerde 100.Yıl Barış Ortaokulu çevresinde hayata geçirdiği 600´lük beton büzlerle 450 metre uzunluğundaki yeni yağmur suyu hattı projesinin ardından kanalizasyon hattı ve şebeke suyu iletim ağını da genişletiyor.

Proje kapsamında ekiplerin yoğun mesaisi ile bu bölgede yaklaşık 700 metre uzunluğundaki ?Polietilen Su Hattı´ ile yeni kanalizasyon hattı tamamlanıyor. Okul çevresinde açılan yeni yollar ile birlikte enerji ve iletişim hatlarındaki çalışmaların ardından üst yapı faaliyetlerine başlanacak.

Alt yapı çalışmalarının her aşamasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Özacar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ?Sağlıklı bir kentin sağlıklı bir alt yapıdan geçtiğini bilerek, önceliği yaşamsal dolaşım olan alt yapıya vermeye devam ediyoruz. Bu bölgemize devam eden alt yapı ve önümüzdeki günlerde başlayacağımız üst yapı çalışmalarımızın ardından çevre düzenleme çalışmaları ile modern kent kimliğine uygun farklı bir görünüm kazandırmayı planlıyoruz?