Yeni Halk Plajı Tamamlandı

Yeni Halk Plajı Tamamlandı

Gelibolu Belediyesi´nin Hamzakoy bölgesinde dinlence alanını halk plajına dönüştürdüğü çalışma tamamlandı. Traverten basamaklar oluşturularak farklı bir görünüm sağlanan yeni plaj ilçe halkının kullanımına sunuldu.

Yaz sezonu öncesinde sahil şeridini ele alarak düzenleme ve yenileme çalışmaları başlatan Gelibolu Belediyesi´nin Hamzakoy bölgesinde dinlence alanını halk plajına dönüştürdüğü çalışma tamamlandı.

Sahil şeridindeki çalışmalara yoğunluk kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Özacar´ın talimatıyla Hamzakoy´da Kumsal Restaurant ile askeri sosyal tesisleri arasında bulunan alanda yapılan çalışmada, alanın kot seviyesi iş makinalarının kazımı ile deniz seviyesine indirildikten sonra plaj olarak ilçe halkının kullanımına sunuldu. Yapılan düzenlemelerle buradaki mevcut tretuvarlar yenilenip, önüne traverten basamaklar oluşturularak farklı bir görünüm kazandırıldı.

Hamzakoy´da sahil düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Başkan Özacar, ? Hamzakoy sahil şeridi boyunca yürüyüş yolları, kumsal alanlar ve dinlence alanları oluşturuyoruz. Hamzakoy sahilimiz Çanakkale Boğazı´nın en güzel yerlerinden biri. Bu bölgeyi planlamasını yaptığımız yeni projelerle cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Bu bölgedeki çalışmalarımız devam edecek? şeklinde konuştu.

İskele de yenilendi

Diğer yandan Hamzakoy halk plajında bulunan iskele de Gelibolu Belediyesi´ne bağlı ekipler tarafından yenilendi. Deniz suyundan çürüyen, on metre uzunluğunda, bir metre genişliğindeki iskelenin deniz suyundan etkilenerek çürüyen ahşap kısımları yenilenerek güvenli ve kullanışlı hale dönüştürüldü.