Yeni Daire Başkanından Başkan Özacar´a Ziyaret

Yeni Daire Başkanından Başkan Özacar´a Ziyaret

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Seyir Yardımcıları Dairesi Başkanlığı Görevine Atanan Mehmet Genç, Beraberindeki Heyetle Birlikte Gelibolu Belediye Başkanı Özacar´a Tanışma Ziyaretinde Bulundu.

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü´nden gelen heyeti kabul ederek iki kurumu ilgilendiren projeler hakkında görüşmelerde bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Seyir Yardımcıları Dairesinin yeni Başkanı Mehmet Genç, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü İsmail Durgun ve beraberindeki yöneticilerin hazır bulunduğu görüşmede, ilk olarak ilçede yeni yapılacak kıyı emniyeti binasının projesi değerlendirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Seyir Yardımcıları Dairesi Başkanı Genç, Hoca Hamza Mahallesi´nde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü´nün mülkiyetinde bulunan, daha önce belediye personelinin kullandığı 705 m2´lik lojman binasının yeni klavuzluk istasyonuna dönüştürülmesi için müteahhit firmaya yer tesliminin yapılacağını belirterek, Başkan Özacar´la proje ile ilgili son durumu paylaştı.

Belediye Başkanı Özacar da, mevcut klavuzluk istasyonunun yıkımının Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanmasının ardından bu bölgenin yeşil alan olarak ilçe halkına kazandırılacağını ifade ederek, Fener Meydanı´nda bulunan ve müzeye dönüştürmek istedikleri deniz feneri ve lojman binasının kiralanması konusundaki görüşmelerin de devam ettiğini belirtti.