Yeni Çanspor´da Şampiyonluk Sevinci

Yeni Çanspor´da Şampiyonluk Sevinci

2 yıl aradan sonra yeniden BAL ligine yükselen kırmızı beyazlı camiada haklı gurur yaşanıyor

Çanakkale 2015-2016 sezonu Süper Amatör Ligi şampiyonu Yeni Çanspor oldu. 22 haftalık maratonun bitimine 2 hafta kala oynadığı Lapsekispor maçında mağlup olmasına rağmen, en yakın ve ezeli rakibi Bigaspor´un kendi evinde Arslancspor´a mağlup olması nedeni ile şampiyonluğunu ilan eden Kırmızı Beyazlı camiada 2yıl aradan sonra yeniden Bölgesel Lig sevinci yaşanıyor.

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ve ligin başındanbu yana oturduğu liderlik koltuğunu kimseye bırakmadan ve namağlup unvanını koruyarak ligi forse eden Yeni Çanspor, bir sezonluk emeğinin karşılığını şampiyon olarak aldı. 20 Hafta zirvede kalan Yeni Çanspor, Bölgesel Ligde mücadele eden Çanakkalespor FK´nın ligden çekilmesi nedeni ile baraç maçı oynamadan BAL ligine yükselen takım oldu.

Sezona iyi transferler ile başlayan ve transferde oldukça yüklü bir bütçe kullanarak Bölgesel Lig için de iyi bir kadro kurmayı hedefleyen Kırmızı Beyazlar oynadığı 20 maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik alırken tek yenilgisini geçtiğimiz hafta Lapsekispor´dan aldı. 20 maçta rakip fileleri 76 kez havalandırarak aynı zamanda ligin en çok gol atan takım unvanını da elinde bulunduran Yeni Çanspor buna karşın kalesinde sadece 17 gol gördü.

2016-2017 futbol sezonunda Çanakkale´yi Bölgesel Ligde temsil edecek 2 takımdan biri olma hakkını kazanan kırmızı beyazlı camiada gerek futbolcular, gerek yönetim ve gerekse taraftarlar 2 yıl sonra yeniden BAL ligine dönmenin haklı gururu yaşanıyor. Yeni Çanspor Kulüp Başkanı Kemal Yüksel, bu başarıda herkesin pay sahibi olduğunu söyledi ve malzemecisinden futbolcusuna, masöründen teknik kadrosuna tüm kırmızı beyazları tebrik etti. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu başta olmak üzere Yeni Çanspor´a şampiyonluk yarışında destek veren tüm Çan halkı ve taraftarlara da teşekkür borçlu olduklarını belirten Kemal Yüksel, BAL ligine kalıcı olarak geldiklerini ve hedeflerinin 3.lige yükselmek olduğunu, Çan´ın da bunu her anlamda hak ettiğini ifade etti.