Yaralar Hızla Sarılacak

Yaralar Hızla Sarılacak

Tarihi yarımadada çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor.

Yangının başlangıcından itibaren çalışmaları yerinde izleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, gece geç saatlere kadar yangından etkilenen bölgedeki vatandaşlarımızla görüştü.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte gün boyunca söndürme çalışmalarını takip eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, gece geç saatlere kadar da bölgedeki vatandaşlarımızla görüştü. Yangından etkilenen köylerde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelen İskenderoğlu, yaraların hızla sarılacağını belirterek, “Tarihi yarımada bizim gözbebeğimiz. Yangının ilk anından itibaren orman ekiplerimiz müdahalesine başladı. Devletimiz bütün kurumlarıyla adeta seferber oldu. Ekipler, büyük bir özveriyle, kuvvetli rüzgara rağmen hem havadan hem karadan yapılan mücadele ile köylerimizi yangın tehdidinden uzak tutmaya çalıştı.

 

Sayın Bakanımızla birlikte Yalova ve Kumköy köylerimizi ziyaret ederek buradaki hemşehrilerimizle görüştük. Köylerimiz için yangın tehdidi geçti ancak burada yaşayan vatandaşlarımızın ekili arazileri zarar gördü. Bunlarla ilgili ilk tespitlerimizi yaptık. Ekiplerimiz bir yandan çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de vatandaşlarımız için ne yapılması gerekiyorsa onlarla ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz. Yangın başladığından itibaren sıcak havaya rağmen canla başla çalışan ekiplere çok teşekkür ediyorum ” dedi.