Yangın Bölgesini Yeşil Örtüyle Kapladık

Yangın Bölgesini Yeşil Örtüyle Kapladık

Çanakkale Kent Konseyi Esenler Mahalle Meclisi ?Uygulamalı Doğa Eğitim? çalışma grubunun 2015 yılı Ekim ayında başlattığı meşe palamut projesinin 3. aşaması olan fidanları toprakla buluşturuyoruz dikim çalışması halkın, öğrencilerin, STK´ların katılımı il

Esenler Mahalle Meclis Başkanı İrfan kütüklü yaptığı konuşmada; ?Çanakkale Kent Konseyi Esenler Mahalle Meclisi ?Uygulamalı Doğa Eğitimi? çalışma grubumuzun 2015 yılı ekim ayında başlattığı meşe palamut projesinin 3. Aşaması olan ?Fidanları Toprakla Buluşturuyoruz? çalışmamamıza katılan herkese hoş geldiniz diyorum.2015 yılı Ekim ayında 19 okulumuzun projeye katılımı ile başlatılan bu çalışmada yaklaşık 4500 meşe palamut peliti 6000 öğrenciye ulaştırılmış bu öğrencilerden 2600´ü dikim desteği sağlamış ve bu pelitlerden 1382 fidan elde edilmiştir. Bugün bu fidanların 1200 tanesini toprakla buluşturuyoruz. Değerli katılımcılar; güzel şehrimizin yeşilliğine katkıda bulunduğumuz için gururlu ve onurluyuz. Projeye katkıda bulunan Sayın Belediye Başkanımıza ve Park Bahçeler Müdürümüz Göksel Koyuncu ve ekibine Sayın Orman Bölge Müdürümüze ve Dikim Şefi İlhan Karaduman beye proje paydaşlarımız olan Tema Vakfı Genç Tema üyelerine ve İda Dayanışma Derneğine, izci kardeşlerimize ve değerli liderlerine okul öğrencilerimize ve tüm katılımcılara huzurlarınızda teşekkür eder, çalışma grubumuza çalışmalarında başarılar diler hepinize saygılarımı sunarım? dedi.

 

 

Esenler Mahalle Meclisi ?Uygulamalı Doğa Eğitimi Çalışma Gurubu? Proje Koordinatörü Muhammet Şapçı yaptığı konuşmada; ? Çanakkale Kent Konseyi Esenler Mahalle Meclisi ?Uygulamalı Doğa Eğitimi? Çalışma Grubu olarak meşe palamut projemizi 2015 yılı ekim ayında başlattık. Amacımız çevre sağlığı ve erozyonu önleme çalışmaları kapsamında; öğrencilerimize, doğayı sevdirmek toprak ve suyun önemini kavratmak uygulamalı olarak fidan yetiştirerek bunların toprakla buluşmasını sağlamak ve bunların yetişmesi içinde mücadele yöntemlerini benimsetmektir.  Bu projemize 19 okul katkıda bulunmuş ve yaklaşık 2600 öğrenciye ulaşılmıştır. Çalışma grubumuz projenin birinci aşamasında 4500 meşe palamut pelitini okullara dağıtarak çimlenmesini sağlatmıştır. Projemizin ikinci aşamasında fidanları okullardan toplayarak kış mevsimine kadar Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne teslim etmiştir. Bu fidanların toplam sayısı 1382´dir. Park ve Bahçeler müdürlüğümüz ve personeli bugüne kadar bakım ve sulama ihtiyaçlarını karşılaşmıştır. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.  4 Haziran 2016 günü projeye katkı veren tüm öğrencilerimize ve temsilci öğretmenlerimize ve okul müdürlerimize esenler mahalle meclisi binamızda teşekkür belgeleri, katılım belgeleri ve plaketleri kendilerine takdim edilmiştir.  Projemizin 3. Aşaması olarak bugün ?Fidanlarımızı Toprakla Buluşturuyoruz? sloganıyla güzelyalı yangın bölgesinde birinci etap 1200 fidanımızı dikiyoruz. Ayrıca 16 Aralık 2016 Cuma günü paydaşımız olan okullarımızla Atikhisar erozyonu önleme bölgesinde de ikinci etap dikim çalışmalarımızı gerçekleştirerek projemizi tamamlamış olacağız. Şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklarını ve vatan topraklarını korumayan toplumlar tarih sahnesinden silinirler. Değerli katılımcılar ve sevgili doğa dostlarımız, izci kardeşlerimiz ve liderlerimiz, tema gençliğimiz bu ilde yaşamak ayrıcalıktır. Bu şehirde sağlıklı yaşamanın gereği neyse hep birlikte gerçekleştireceğiz ve başaracağız. Bizleri bu konuda destekleyen okul müdürlerimize değerli öğrencilerimize, izci kardeşlerimize, genç temacı arkadaşlarımıza İda Dayanışma Derneği üyelerine çalışmalarımızda her zaman kendilerini yanımızda hissettiğimiz Sayın Belediye Başkanımız ve Park Bahçeler Müdürümüz ve personeline Orman Bölge Müdürümüz ve personeline ve siz değerli katılımcılara huzurlarınızda teşekkür eder saygılarımı sunarım? dedi.

 

 

Proje çalışması kapsamında 16 Aralık 2016 Cuma günü 12.00-14.30 saatleri arasında Atikhisar erozyonu önleme bölgesinde dikim çalışması yapılacaktır.