Yakalanmasaydı Çanakkale´ye Geliyordu

Yakalanmasaydı Çanakkale´ye Geliyordu

Reina saldırganı Abdulkadir Maşaripov´un, kaçış planı ortaya çıktı. Yakalanmasaydı, Ege Denizini kullanarak Silivri, Çanakkale, İzmir ve Hatay´a uğramayı planlayan teröristin son durağı Rakka olacağı iddia ediliyor.

Yılbaşı gecesi terör estiren Abdulkadir Maşaripov´un kaçış planı ortaya çıktı. Esenyurt´ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Ortaköy´deki gece kulübüne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Maşaripov ile Iraklı Ali JameelMohammed´in İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ndeki sorgusu devam ediyor.

 

EGE ÜZERİNDEN RAKKA´YA KAÇACAKTI

Terör ve istihbarat uzmanları tarafından yapılan sorgulamalarda teröristin Rakka´ya kaçış planı ortaya çıktı. Teröristin Esenyurt´ta kaldığı evi kiralayan terör örgütü DEAŞ üyesi Iraklı Ali Jameel Mohammed´in verdiği ifadeye göre, Abdulkadir Maşaripov´unEsenyurt´taki adresten önce Silivri´ye ardından da Çanakkale´ye geçeceği öğrenildi. Çanakkale´de bir gece kalacağı öğrenilen teröristin İzmir´e ardından Hatay´a, oradan da Rakka´ya kaçacağı ortaya çıktı.

ÇANAKKALE BİLGİSİ ALINMIŞTI

 

Terörist Abdulkadir Maşaripov´un kaçış planının istihbarat birimlerine ulaşmasından sonra o gece Çanakkale´nin giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemleri alınıp şüpheli araçlar durdurulup arandı. Öte yandan Reina saldırısıyla ilgili çalışmalarını sürdüren polis ekiplerinin, teröristin kullandığı kaleşnikof marka silahın Konya´dan Zeytinburnu´na geldiğini tespit etti. Teröristin silahları Zeytinburnu´nda bir çanta içerisinde aldığı öğrenilirken, terörle Mücadele ekiplerinin silahı teröriste ulaştıran şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmaları devam ediyor.