Yabancı Yatırımcılardan Borsaya Ziyaret

Yabancı Yatırımcılardan Borsaya Ziyaret

Ezine İlçesi Üvecik Köyünde Avustralyalı iki yabancı yatırımcı tarafından büyükbaş hayvancılık yatırımına başlayan Quality Farm Tarım ve Hayvancılık Sanayi A.Ş. yetkilileri Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Yatırımcı firma yetkilileri Mark Majani ve Erdal Zercek ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Üyesi Melih Gündoğdu ve Genel Sekreter Sevcan Elver ile Borsada bir araya geldi.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, “Ülkemize, şehrimize yatırım yapan her firmayı kendi firmamız gibi görüyoruz. O yüzden yaşamış olduğunuz sıkıntılarınız varsa bizlere aktarabilirsiniz. Ticaret Borsası olarak her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi

Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, ilimizde büyükbaş hayvancılık yatırımına başladığınızı, ileriki dönemde de peynir ve gübre üretimi yapmayı planladığınızı memnuniyetle öğrendik. Öncelikle ilimizde yatırım yapan istihdam sağlayan sizler gibi değerli firmalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çanakkale’miz tarihiyle olduğu kadar bereketli topraklarıyla da özel bir kent. Bizlerin de gayreti istihdam sağlayacak ve ihracata yönelik olarak üretim yapacak olan sizler gibi yatırımcıların ilimize kazandırılmasının sağlanması. İlimize yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcılara tarım ve tarıma dayalı sanayi konularında her zaman destek olduk ve destek olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Söz konusu ziyarette Çanakkale’nin yatırım ve üretim potansiyeli, dış ticaret stratejisi ve imkanları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Çanakkale’nin kalkınması için başta tarım sektörü olmak üzere ilimizdeki mevcut ve planlanan OSB’ler hakkında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişi yapılarak değerlendirmelerde bulunuldu.