Vekiller Meclis Başkanına Yüklendi

Vekiller Meclis Başkanına Yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Akın Üstündağ , Çanakkale´ye geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı binasına gelen  Muğla Milletvekili Akın Üstündağ  partililer ile bir araya geldi. Üstündağ´ı parti  binasında İl Başkanı  Nejat Önder ve  yönetimini yanı sıra bir çok partili de karşıladı. Gerçekleştirilen ziyarettin gündeminde Türkiye gündemi vardı. CHP İl Başkanı  Nejat Önder Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Muğla Milletvekili Akın Üstündağ´ın il ziyaretleri kapsamında Çanakkale´ye de gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, kendisine çiçek takdiminde bulundu.  Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Muğla Milletvekili Akın Üstündağ sözlerine ziyaretten duyduğu memnuniyeti  dile getirerek başladı. Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Muğla Milletvekili Akın Üstündağ´ın gündeminde ?Meclis Başkanı  İsmail Kahramanla, başkanlık sistemi´ vardı. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili  Akın Üstündağ Dokunulmazlık, Yeni Anayasa çalışmaları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman´ın Laiklik ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Meclis Başkanının sözleri ile ilgili ilginç bir detaya dikkat çeken Muğla Milletvekili  Akın Üstündağ  AK Parti yeni Anayasada  ne kadar ileri gidebileceklerini anlamak için bu tür oyunları çok oynadığını belirtti. Meclis Başkanının da yaptığı Laiklik ile ilgili açıklamalarının şahsi fikri olmadığını söyledi.

KÜRSÜ HARİÇ TÜM DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILSIN

Dokunulmazlıklar hakkında çıkan tartışmalar ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Akın Üstündağ , kürsü dokunulmazlıkları dışında tüm dokunulmazlıkların kalkmasından yana olduklarını belirterek ? Ülke gündemine sokulan dokunulmazlıklar ile ilgili bir konu var. Büyük tartışmalara neden olan, özellikle de Muhalefet Milletvekillerini bir Cadı Avına hazırlanacak şekilde, iktidar milletvekillerinin görevini yapamama noktasına zorlayacak bazı hükümlerin içermesidir.  Özellikle anayasa komisyonuna girecek olan bu madde, Anayasaya bir geçici madde ekleyerek dokunulmazlıkların yasa kesinleşene kadar ki bütün soruşturmalar kovuşturmalar ve yargılamalar açsında toptan bir anlayış ile meclise o geçici maddenin getirilmesi konuşuluyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Anayasa değişikliği içeren bu yasanın, Anayasanın 83 ve 85. Maddelerine aykırı olduğunu açıkça söyledik.  Ayrıca 83. Maddeye göre bu dokunulmazlıklar ile ilgili her milletvekilinin savunma hakkının da verilmesi gerektiğini söyledik.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişten beri söylediğimiz dokunulmazlıklar ile ilgili bir prensibimiz var. O da sadece Kürsü dokunulmazlığının kalmasıdır. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak korkumuz yok onun için dokunulmazlıklar ile ilgili genel tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz? dedi.

ÜLKEYİ GERİYE GÖTÜREN BİR ANAYASA ÇALIŞMASI VAR

Anayasa Çalışmaları hakkında da açıklamalar yapan Üstündağ, ?Türk halkı olarak yeni anayasanın 80 Anayasasındaki Anti demokratik maddeler anayasadan kaldırılarak ülkeyi daha demokratik bir hale getirecek bir Anayasa özlemini her zaman dile getirdik. Ancak 82 Anayasasından ülkeyi demokratik açıdan daha geriye götüren bir anayasa çalışması var biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Hele hele Başkanlık sisteminin bu ülkeye uygun olmadığını başkanlık sistemin bir diktatörlük sistemine dönüşebileceğini her zaman vurguluyoruz? dedi.

 KAHRAMAN´IN SÖYLEDİKLERİ KİŞİSEL DEĞİL

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman´ın Laiklik ile ilgili yaptığı açıklamaların şahsi fikri olmadığını belirterek ?İsmail Kahraman bir kahramanlık yapmaya çalıştı ama bu genel olarak İktidarın uyguladığı bir şey Mehter marşı gibi iki ileri bir geri. Önce ortaya bir sav atıyorlar. Ondan sonra toplumun tepkisini ölçüyorlar ve toplumun tepkisine göre de hareket ediyorlar.  Ben İsmail Kahraman´ın bu fikrinin kişisel fikri olmadığını düşünüyorum. Bu özellikle tasarlanmış ve toplumun tepkisini AKP olarak yeni Anayasada  ne kadar ileri gidebiliriz bunun testini yapmışlardır. Buradan açıkça söylüyorum, hiç kimse bunun denemelerini yapmasın. Kesinlikle Laiklik ilkesini Anayasadan kaldırmaya kalkışmasınlar. Çünkü Türkiye bugün bir Ortadoğu ülkesi halen gelmedi ise bunun Laiklik sayesinde olduğunu toplum biliyor. Onun için kesinlikle Laiklik ilkesine dokundurtmayacağız? dedi.