Vali Yardımcısı Ve 2 Kaymakama İhraç

Vali Yardımcısı Ve 2 Kaymakama İhraç

OHAL kapsamında alınan kanun hükmünde kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellere yönelik ihraçlar gerçekleştirildi.

Resmi Gazetesi yayınlanan kararname ile Çanakkale´de de çok sayıda ihraç işlemi gerçekleştirildi. Kararname kapsamında Vali Yardımcısı İlhan Uran ve Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ve Yenice Kaymakamı Musa Evin ihraç edildi. Kararname ile Sağlık Bakanlığında 8 sağlık personeli mesleklerinden ihraç edildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde ise aralarında Prof. Dr. Sedat Laçiner, Prof. Dr. Aziz Kılınç, Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Prof. Dr. Mustafa Koyuncu, Prof. Dr. Mustafa Saçar, Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Okutman Saadet Laçiner, Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner, Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek ve Öğretim Görevlisi Fatma Laçiner´inde yer aldığı 13 Okutman, 8 Araştırma Görevlisi, 18 Öğretim Görevlisi, 14 Yrd. Doç. Dr., 9 Profesör ve 5 Doçent kararname ile ihraç edildi. Diyanet İşleri Başkanlığında aralarında Bozcaada İlçe Müftüsü Haşim Keskin ve Ezine İlçe Müftüsü Metin Özel´inde yer aldığı 8 İmam Hatip, 2 Vaiz, 1 Cezaevi Vaizi, 1 Müezzin Kayyım, 1 Hizmetli, 1 Kuran Kursu Öğreticisi ihraç edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ve Tapu kadastro Müdürlüğünden 1´er kişi  ihraç edildi. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde de Çan ilçesinden 4 kişi kararname ile ihraç edildi. Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde Çanakkale´de 1 kişi ihraç edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde de Çan ilçesinde 4 kişi ihraç edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde ise 2 kişi ihraç edildi. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumunda ise 1 kişi listede yer buldu.  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde 7 personel meslekten ihraç edildi.

 

 

Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğünde 1 kaptan meslekten ihraç edildi. Vali Yardımcısı İlhan Uran, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ve Yenice Kaymakamı Musa Evin  ihraç edilen isimler arasında yer aldı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı Çanakkale´de 4 Gelir Uzmanı, 1 Vergi Dairesi Müdürünün görevine son verildi. Milli Eğitim Bakanlığında yapılan çalışmalar neticesinde 113 öğretmen açığa alındı.  İl Jandarma Komutanlığında ise 4 Astsubay ordudan ihraç edildi.