Üzen KDV İndirimini Değerlendirdi

Üzen KDV İndirimini Değerlendirdi

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı'mız kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz." açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu

“Hazine ve Maliye Bakanlığınca İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda toplantıya canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan KDV düzenlemesini memnuniyetle karşıladık.

Öncelikle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan yatırım, ihracat ve işletme harcamaları destek paketlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çanakkale Ticaret Borsası üyelerimizin de talepleri arasında yer alan temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi, ekonomik çarkların daha hızlı dönmesine ve ekonominin kayıt altına alınmasına da vesile olacaktır. Gıdadaki KDV indirimi enflasyon rakamlarının inmesine katkı sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım” dedi.