Üzen Hayvancılık Fuarında

Üzen Hayvancılık Fuarında

06 - 09 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen ?15.AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı? açılışı bugün gerçekleşti.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen´in katıldığı açılış töreni, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özbekistan Tarım Bakan Yardımcısı Nasriddin Najimov, Sırbistan Tarım Bakan Yardımcısı Daria Janjic Nisaviç, tarım sektörünün temsilcileri ve üreticilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

 

Orion Fuarcılık´ın ev sahipliğinde düzenlenen 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı Türkiye´nin en büyük fuar alanı olan Fuar İzmir´de 110 bin metrekarelik kapalı alan içerisinde gerçekleşiyor. Ayrıca fuarda yaklaşık 2 bin iş insanı arasında gerçekleştirilecek ikili görüşmelerle 700 milyon dolarlık bir iş hacminin sağlanması bekleniyor.

 

Fuar ile ilgili değerlendirme yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Avrupa´nın dört büyük tarım fuarı arasında gösterilen Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışına katılım sağlayarak, tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili temcilerle bir araya geldik.

 

Fuarda üyelerimizden Çanakkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Süha Tarım yer alıyor. Kendilerinin stantlarını ziyaret ederek, Çanakkale markalarımızı ziyaretçiler ile buluşturan gelişen ve büyüyen sektörün nabzını İzmir´de tutan üyelerimizi tebrik ettik. Kendilerine fuarın hayırlı olması temennilerinde bulunduk.

 

Üzen ayrıca, Çanakkale Ticaret Borsası olarak her zaman üyelerimizi ve markalarını ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtmak, ihracat hacmini artırmak, firmalar ile ilişkilerini ve işbirliklerini güçlendirmek ve hak ettikleri yeri almalarını sağlamalarını amaçladık. Bu yüzden 08 Şubat 2020 Cumartesi günü üyelerimizin de sektörlerindeki son gelişmeleri takip etmeleri ve sektör temsilcileri ile işbirliği kurmaları amacıyla fuar gezisi düzenliyoruz.? dedi.