Üniversiteli Gençler Emekçi Kadınları Unutmadı

Üniversiteli Gençler Emekçi Kadınları Unutmadı

Üniversite öğrencileri, yüzlerce işçi kadını fabrika girişinde karanfiller ve alkışlarla karşılayarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi´nin aktif ve duyarlı öğrenci gruplarından Halkla İlişkiler Topluluğu, Dardanel Fabrikasında çalışan kadın işçiler için sürpriz hazırladı. Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen öğrenciler, fabrika girişinde kurdukları insan ve çiçek kortejiyle çalışan kadınları çiçek yağmuru ve alkışlarla karşıladı.

Üniversiteliler hazırladıkları pankartlarla kadınları ve emeği övdü. Öğrenci Topluluğunun bu jesti karşısında çok heyecanlanan çalışan kadınlar, yapılan sürprizden çok mutlu olduklarını, hayatlarında ilk kez böyle bir şey yaşadıklarını ve unutulmaz bir hatıra yaşadıklarını belirtti.

Topluluğun Danışmanı Akademisyen Gökhan Bayram, Dardanel´in 1250 kadın istihdamıyla şehrin bir markası olduğuna dikkat çekerek, kadınları mutlu etmekten ve emeklerini övmekten onur duyduklarını belirtti. Topluluk Başkanı Batıhan Alay, kadınların hayatımızın her alanında olduğu gibi çalışma hayatında da önemli bir yere sahip olduklarını, kadınlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanması ve gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi.