Umutlar Seneye

Umutlar Seneye

Çanakkale Dardanel ligin son maçında Batman Petrol´e deplasmanda 2-1 mağlup oldu

SPOR TOTO 3.Lig 3.Grupta mücadele eden Çanakkale Dardanel, 2.Lig parolası ile başladığı 2015-2016 sezonunun son lig maçında Batman Petrolspor deplasmanından 2-1´lik mağlubiyet ile döndü. Ev sahibi Batman Petrolspor´un erken golleri ile ilk yarısı 2-0 sona eren karşılaşmada Çanakkale Dardanel´in tek sayısını Yasin Mert Egeli 54.dakikada kaydetti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Batman Petrol maçın 12.dakikada Habip Uzun´un golü ile 1-0 öne geçti. Golden sonra rakip kalede gol arayan kırmızı beyazlar 35.dakikada kalesinde ikinci golü gördü ve ilk yarı 2-0 Batman Petrolspor´un galibiyeti ile sona erdi. İkinci yarıya Çanakkale Dardanel iyi başladı ve başlama düdüğünden 9 dakika sonra Yasin Mert Egeli´nin ayağından bulduğu gol ile farkı bire indirdi. Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında eşitlik golünü bulamayan Çanakkale Dardanel sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Ligin ilk yarısını 32 puan toplayarak 5.sırada tamamlayan Çanakkale Dardanel, ikinci yarıda oynadığı 18 maçta sadece 5 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 17 puan toplayabildi. İlk yarıda 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi alan Çanakkale Dardanel, ikinci yarıda 11 maçta sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Kırmızı Beyazlar ilk yarıda topladığı 32 puanı ikinci yarıda da toplayabilseydi ligi 64 puan ile şampiyon Kastamonuspor 1966 takımının ardından ikinci sırada tamamlamış olacaktı.

3.Lig 3.Grupta tamamlanan 2015-2016 sezonunda 71 puan toplayan Kastamonuspor şampiyon olarak 2.Lige direk yükselirken, ikinci sıradaki Bayburt Grup Özel İdare, üçüncü sıradaki Niğde Belediyespor, dördüncü sıradaki Çorum Belediyespor ve beşinci Beylerbeyispor, 2.lige yükselen ikinci takım olabilmek için 5 ve 9 Mayıs tarihlerindeki maçlarda mücadele edecekler. Yapılan eşleşmelerde Bayburt Grup Özel İdare Beylerbeyispor, Niğde Belediyespor ise Çorum Belediyespor ile eşleşti. Maçlar karşılıklı iki 90 dakika şeklinde oynanacak. Öte yandan Körfez İskenderunspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Çine Madranspor ve Sandıklıspor BAL ligine düştü.