Turan'dan İzmir Mesajı

Turan

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İzmir’de meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depreme ilişkin açıklamalarda bulunarak depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Turan, “Devletimiz tüm imkanlarıyla ilk andan itibaren bölgeye intikal edip, enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve depremden etkilenenlere yardım etmek için seferber olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve ilgili kurumlarımız süreci yakından takip ediyor. Hamdolsun ki deprem yaralarını hızla saracak kudrete ve zor zamanlarda birbirlerine kenetlenen bir millete sahibiz. Temennimiz ve duamız enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılması.” ifadelerini kullandı.

 

“Deprem Türkiye’nin bir gerçeği” diyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Kamu, belediye, STK ve özel sektörün depreme karşı önlemler alma ve depreme dayanıklı yapılar inşa etme konusunda güçlü bir iş birliğine ihtiyacı var. Daha fazla sorumluluk alınmalı. İnsan odaklı, güvenli şehircilik anlayışını daha güçlü kılmalıyız.

 

Başta Çanakkale merkez ilçe olmak üzere, ilçelerimizde de acil kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğu biliniyor. Bununla ilgili belediyelerin ve tüm kamu kurumlarımızın daha hızlı hareket etmesini istiyoruz. İzmir’de yaşadığımız üzüntünün aynısı bir gün Çanakkale’de yaşamak istemiyoruz. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

 

Depreme hazırlık konusunda önemli adımlar atıldı, atılmaya devam ediyor. Türkiye, depreme karşı tedbir alma, anında müdahale etme, riskli yapıların yıkılması, depremden etkilenen vatandaşlarımız için konutlar yapılması, kamu binalarında büyük revizyonlar gibi konularda çok önemli aşamalar kaydetti. Daha iyisini yapmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz.”