Turan´dan İstifa Çağrısı

Turan´dan İstifa Çağrısı

Türkiye´de seçmenlerin sandık başına gittiği 1 Kasım genel seçimlerinin ardından Çanakkale´nin yeni Milletvekilleri belli oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Çanakkale´de açılan 1458 sandıktan AK Parti 137 bin 516 oy ile birinci parti, Cumhuriyet Halk Partisi ise 135 bin 490 oy ile ikinci parti oldu. 137 bin 516 oy alan AKP %39.93 oy oranı ile Çanakkale´de 1.parti olurken, 135.490 oy alan CHP % 39.34 oy oranı ile ikinci, 53 bin 432 oy alan MHP  % 15.52 oy oranı ile 3´üncü, HDP ise 7 bin 733 oy alarak % 2.25 oy oranı ile dördüncü parti oldu. 11 ilçeye bakıldığında Merkez, Gelibolu, Eceabat, Bayramiç, Ezine, Ayvacık ve Bozcaada ilçelerinde CHP, Biga, Çan, Yenice, Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde ise AKP 1.parti olarak çıktı. Bu sonuçlardan sonra Muharrem Erkek ve Bülent Öz CHP´den, Bülent Turan ve Ayhan Gider AKP´den 26.dönem Çanakkale Milletvekili oldular. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından iskele meydanında bir araya gelen Ak Partililer Çanakkale´de yeniden birinci parti oluşlarını kutladılar. 4 milletvekili adayının da yer aldığı kutlamalarda konuşan Ak Parti 4. Sıra milletvekili adayı Mehmet Özkurnaz; ? Bayramda bayramlaşma törenimizde Ak Parti 1.´nci ve 2 milletvekili çıkaracağız diye bir ifadede bulunmuştum. Çanakkale il başkanımız ve teşkilatları, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımıza defalarca teşekkür ediyorum. Uzun bir süredir tüm Çanakkale´yi dolaşmış bir milletvekili adayı olarak yaptığımız çalışmalarda diğer değerli adaylarımızla ile birlikte tüm ilçeleri defalarca ziyaret etmiş seçmenimizin teveccühünü de bu akşam almış bulunuyoruz. Bunun için tüm Çanakkale halkına teşekkür ediyorum. Ak Parti istediği noktayı yakalamıştır. İnşallah bundan sonrada böyle devam edecektir? dedi.

? Aynı ailede olmaktan mutluyum?

Ak Parti 3. Sıra milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu´da partililerine yönelik yaptığı açıklamada; ? Sizlerle aynı ailede olmaktan onur duyuyorum. Dünde, bugünde, yarında bu kadar hizmet odaklı bu kadar halkın gönlüne giren bir partide yol arkadaşı olmak hakikaten bir onur işi. Bize oy veren vermeyen herkesin iktidarıyız. Çanakkale´ye daha güzel hizmetler getireceğiz. Gece gündüz demeden çalışan kadınlarımıza, derslerine gitmeyen gençlerimize, işlerine gitmeyen beylere teşekkür ediyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum? diye konuştu.

? Biz üzerimize düşeni yaptık?

Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider de kısa sürede iyi çalışmalara imza attıklarını belirterek; ? Biz teşkilat olarak, biz adaylar olarak üzerimize düşeni yaptık. Çanakkale bunu taktir etti. Biz dedik ki Türkiye koalisyonu hak etmiyor. Biz dedik ki Çanakkale Ak Parti ikinci partiyi hak etmiyor. Biz vatandaşımıza bunu anlattık. Vatandaş dedi ki evet siz doğrusunuz. Biz de dedik ki siz doğrusunuz. Çanakkale barışı seçmiştir. Çanakkale devletin birliğini ve bütünlüğünü seçmiştir. Herkese teşekkür ediyoruz? şeklinde konuştu.

Turan´dan istifa çağrısı

Ak Parti Milletvekili Bülent Turan konuşmasında Kılıçdaroğlu ve Bahçeli´yi istifaya çağırarak; ? Türkiye 1 Kasım´da tekrar istikrar diyerek, tekrar Ak Parti diyerek gerekeni söylemiş oldu. Bizler dedik ki biz bu milleti seviyoruz. Bu millette bizi seviyor. Hatalarımız varsa bunları revize edeceğiz, değiştireceğiz tekrar milletimizin karşısına çıkacağız dedik. Revize ettik mi ettik. Her gün Çanakkale´mizde hizmet için gayret ettik mi ettik. Gençlerimiz ile, kadınlarımız ile, STK´larımız ile, muhtarlarımızla, her kesim ile bir araya geldik mi geldik. Elimizden geldiği kadar bu şehri ideolojik kavgalar ile değil hizmet olsun dedik mi dedik. Birileri pilav dağıtırken, birileri polemik yaparken, birileri belden aşağı vururken elimizden geldiği kadar biz hizmet adamıyız bizim ayağımız yere basar dedik mi dedik. Bu akşam abdestimizi yeniden aldık ya allah bismilllah diyoruz. Kaldığımız yerden daha aşkla, daha zevkle 4 ay nasıl çalışmışsak 4 yıl öyle çalışacağız. Kimseyle kavgamız yok. Ancak millet hakemdir. Bugünde millet hakemliğin en güzelini yapmıştır. Laf üretenlere, iftira atanlara, haksızlık yapanlara, Bülent Turan nereden gelmiş diyenlere, Çanakkale öyle bir tokat vurdu ki görüldü. Yanlış yapanlar, iftira atanlar mahcup oldu. Pilav dağıtanlar mahcup oldu. Çanakkale artık polemikler ile değil tertemiz bir sayfa ile anılsın istiyoruz. Yarından itibaren sabah 8 valimizle, belediyemizle, bakanlıklarımız ile yola çıkıyoruz. Çanakkale hizmet bekler. Çanakkale tek başına iş başına dedi. Şimdi bismillah dedi. Vatandaş bundan 4 ay önce pilav dağıtanlara ne için dağıttınız diye sorduğumuzda HDP barajı aştı ondan dediler.  Allah şımaranları sevmez, millet şımaranları hiç sevmez.  Biz şımarmadık, pilav dağıtmadık ve dağıtmayacağız. Milletin iradesi ne olursa olsun başımızın tacıdır. HDP barajı aştı mı aşmadı mı hiç önemli değil. Gönlümüzdeki barajı o şımarıklığı ile beraber aşamamıştır. Kürt kardeşlerimize, tekrar bize sahip çıkmalarından, kendilerini istismar edenlere tokat vurmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu ülkede Hakkari´nin kaderi neyse, Edirne´nin kaderi odur. Çanakkale meydanından, şehitler diyarından, şu boğazın kenarından haykırıyorum, zerre kadar onurunuz varsa zerre kadar sorumluluğunuz varsa ey Bahçeli, gece 12 olmadan istifa etmelisin. Ey Kılıçdaroğlu, aldığın günden beri görevi kasetle aldın, iftirayla aldın, dedikoduyla aldın, Atatürk´ün partisine ihanet ettin, başkalarına pilav dağıttın, yanlış işler yaptın. Zerre kadar onurun varsa zerre kadar sorumluluk bilincin varsa 2 Kasım olmadan bu gece 12 olmadan istifa etmelisin? dedi.