TURAN GENÇLERİ AĞIRLADI

TURAN GENÇLERİ AĞIRLADI

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale Can Erenler Derneği Başkanı Mustafa Erol ve beraberindeki gençleri ağırladı.

Turan, Hacı Bektaş Kültür Başkanlığı organizesiyle Ankara gezisi düzenleyen Can Erenler Derneği Başkanı Mustafa Erol ve dernek gençlerini Bakanlık’ta ağırladı. Turan, gençlere ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde birlik ve beraberliğin önemini anlattı. Turan,”Ülkemizin kuzeyinde Rusya ve Ukrayna’yı görüyorsunuz. Büyük kriz yaşıyorlar. Ülkemizin güneyine bakıyorsunuz, Irak ve Suriye’de devlet otoritesi yok oldu ve bölündüler. Böyle bir sorunlu coğrafyada Türkiye hala kendi beraberliğini kendi iddiasını ortaya koyabiliyorsa, bunun en büyük sebebi 85 milyonun farklı anlayışlara rağmen beraberliğini ortaya koyabilmesidir.

İnsanlar bu demokratik ortam içinde kendilerini ifade edemeseler, ben aleviyim, ben sünniyim, ben şu ya da bu partidenim diyemese, herkes kendisine ait kültürü, yaklaşımı, dini anlayışı ifade edemezse bunun farklı yansımaları olur. Türkiye şükür bunları aştı. Ne olursa olsun, Türk bayrağı altında beraber yaşıyoruz ve bundan daha kıymetli bir şey yoktur.” dedi.