Tümsek´den Yapılandırma Uyarısı

Tümsek´den Yapılandırma Uyarısı

SGK İl Müdürü Basri Tümsek basına yaptığı açıklama ile, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte yeniden yapılandırma başvurularının başladığını ifade etti.

İl Müdürü Tümsek; ? Yapılandırma,   2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını ve bunların gecikme cezalarını kapsıyor? dedi. Tümsek; ? Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnaf icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak,  teşviklerden yararlanabilecektir. Ayrıca,  gecikme cezaları affedilecek,  bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç asılına eklenerek tahsil edilecektir. Bunun yanı sıra, yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50´si silinecek. SGK´ya borcu olanlar peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde  ödeme yapabilecekler.  Böylece;  6 taksit  (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay),  18 taksit 36 ay vade ile ödenebilecektir. Bunun  yanı sıra, yapılandırma Genel Sağlık Sigorta Borçlarını (GSS) da kapsayacak. 2016 Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borcu olanların,  gecikme cezası ve gecikme zamları  silinerek borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksit şeklinde ödenebilecektir. Gelir testi yaptırmamış olanlar ise 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testine müracaat edebileceklerdir? dedi.

 

 

SGK İl Müdürü Basri Tümsek, sigortalıların mağdur olmamaları için 6736 Sayılı Kanun Kapsamındaki Yapılandırma fırsatından mutlaka yararlanmaları gerektiğini kaydetti.