Tüm Dert Türkiye´yi Yıkmak

Tüm Dert Türkiye´yi Yıkmak

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, "Tüm dert, Türk ve Müslüman dünyasının son ve en güçlü kalesi olan Türkiye´yi zayıflatmak ve yıkmak" dedi.

Paşayeva, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi´nde düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik İlişkileri ve Karabağ Sorunu" başlıklı konferansta, üç dönemdir Azerbaycan parlamentosunda görev yaptığını hatırlattı. Azerbaycan´ı temsilen 11 yıldır Avrupa Konseyinde ve Eurodesk´te çalıştığını belirten Paşayeva, şöyle devam etti: "Adaletin bittiği, uluslararası hukukun çöktüğü, uluslararası örgütlerin ise bazı güçlerin çıkarlarına hizmet ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Uluslararası örgütlerin en üstünde duran Birleşmiş Milletler, bugün 5 daimi Güvenlik Konseyi üyesinin çıkarlarını savunan bir örgüt haline gelmiştir. Onlar uygun görürse karar alırlar, bir ay beklemez uygulatırlar ama işlerine gelmezse mesela Ermenistan´ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarıyla ilgili 4 kararın 20 yıldan fazladır uygulanması için küçük bir baskı bile uygulamazlar. 20 yıl önce Azerbaycan´da Ermenistan´ın desteklediği terör olaylarında yüzlerce insanın katledildi. Her yere sesimizi duyurup ´Bunları niye görmüyorsunuz?´ dediğimizde hiçbir şey yapmadılar. Ne yaptılar biliyor musunuz? Bazı Avrupa ülkelerinde o terörü yapanların bir çoğunun kahraman gibi anıtları dikildi. Sivil insanları katledenleri veya Brüksel´de terör örgütüne destek kamplarını, fotoğraflarını, videolarını gördünüz. Maalesef ki böyle bir dünyada yaşıyoruz."

Terörizm konusuna da değinen Paşayeva, Batı dünyasının Türkiye´de yüzlerce insanın canını alan terör konusunda parmaklarını bile kıpırdatmayacağını savundu. Batı dünyasının terörle mücadelede Türkiye´ye samimi destek vermediğini öne süren Paşayeva, şunları kaydetti  "O terör örgütlerinin bazılarının arkasında o güçlerin içerisinden güçler var. Haksızlığa, adaletsizliğe karşı mücadele edebilmek için güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolu da birlikten, beraberlikten, birbirimizi sahiplenmekten geçer. O yüzden de mutlaka bu birlik, beraberlik düşüncesi ruhunu gençlerimiz sahiplenecek. Türkiye´de son yaşanan olayları terör örgütünün meydan okuması olarak nitelendirenler yanılacak. Bu, terör örgütünün görünen tarafı. Bunun arkasından silah verenler, çadır kuranlar, politik destek verenler, bir teröristi cezalandırdığınızda dünyayı yıkanlar var. Nerede görülmüş teröristin haklarını savunmak? Biz yeni yeni anlayışlar görüyoruz. Tüm dert, Türk ve Müslüman dünyasının son ve en güçlü kalesi olan Türkiye´yi zayıflatmak ve yıkmak. Türkiye´yi zayıflatırlarsa istedikleri her şeyi bu coğrafyada uygulamak için çok rahat bir iklim olacak. O yüzden de tüm oyunlar bugün Türkiye´nin üzerinde."Konferansın sonunda Vali Hamza Erkal ile ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Paşayeva´ya hediye verdi.