TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

ÇOMÜ Rektörlük bünyesinde kurulan, bilimsel projeler hazırlamak isteyen akademisyenlere eğitim ve danışmanlık desteği verecek ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimini gerçekleştirdi.

İİBF Cemil Meriç Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılışına ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul´da katıldılar.

Rektör Yardımcısı Erdem burada yaptığı konuşmada bilimsel projelerin içinde TÜBİTAK projelerinin önemine dikkat çekerek ?Hükümetin bu projelere büyük desteği var. Ben şahsen neredeyse bir sıfır araba parası kadar destek aldım. Bunu sizi teşvik amacıyla söylüyorum. Akademisyenlerimizi teşvik içinde proje destek birimini kurduk. İlk toplantımız da en önemli projeler olan TÜBİTAK üzerinde olsun istedik. Eğitim veren hocalarımız gerçekten bu işin uzmanı. Belki 50. eğitimleri. Çokta güzel motivasyon sağlandığını gördüm. Eğitimin faydalı olmasını diliyorum? dedi.

İİBF Dekanı Erkul ise esas olan amacın gerçekleştirilmesi olduğunu belirterek ?Proje bir araştırmaya kaynak sağlamak için yapılan bir etkinlik. Bir biçimsel boyutu vardır bir de üretimsel boyutu vardır. Hocamız sizi hayalden üretime dönüşüm konusunda bilgilendirecek. Önemli bir konu. Araştırma bir şey üretmek, soruna çözük bulmak için yapılır. İşin düşünce ve yaratıcılık boyutu çok önemli. Hepinize başarılar diliyorum.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi´nden Doç. Dr. Mustafa Böyükata sunumunu gerçekleştirdi.