TRUGO ÇTB BAHÇESİNDE

TRUGO ÇTB BAHÇESİNDE

Çanakkale Ticaret Borsası çevre dostu bir adım atarak yerli otomobil TOGG’un kendi kuruluşu olan TRUGO Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonu Borsa Hizmet Binası Bahçesinde kuruldu.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme trendine uygun olarak yapılan bu adım ile İlimizdeki elektrikli araç kullanıcılarına da fayda sağlanması hedefleniyor.

Yerli ve Milli otomobil markası TOGG’un iştiraki olan Trugo Akıllı Şarj Çözümleri San. ve Tic. A. Ş. iş birliği ile oluşturulan şarj istasyonu TOGG başta olmak üzere Türkiye’deki tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olacak.

TRUGO elektrikli otomobil şarj istasyonu, hızlı şarj teknolojisi sayesinde araçları kısa sürede şarj edebiliyor ve kullanıcılarına yüksek performanslı şarj imkanı sunuyor. Bu sayede, Ticaret Borsası bahçesinde kurulan şarj istasyonu, elektrikli araçların seyahatlerini daha konforlu hale getirecek ve şehirdeki alternatif ulaşım seçeneklerine de destek vereceği kaydedildi.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz kurulan şarj istasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada; Türk iş dünyası üretimin her alanında dünya ile rekabet edebilirliğini TOGG ile bir kez daha gösterdi. Devrim otomobilinden bu yana ülkemizin rüyası olan Yerli ve milli otomobil markamız TOGG, satışa çıkarıldı. Türkiye’nin yerli ve milli otomobilinin kesintisiz sürüş deneyimini yaşamak için yerli üretim şarj istasyonu TRUGO da bir TOGG iştiraki olarak ülke genelinde yayılmaya başlıyor. Çanakkale Ticaret Borsası olarak biz de elektrikli şarj istasyonumuzu hizmet binamızın bahçesine kurduk.

Mevcut istasyonda 2 araç aynı anda şarj edilebilecek kapasitede. İstasyonda, 30 dakikadan az sürede %20'den %80'e şarj imkânı sağlanmaktadır. TOGG başta olmak üzere tüm Türkiye’deki tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olacak. Mobil aplikasyon üzerinden şarj istasyonu bulma, istasyona ulaşma ve çeşitli ödeme yöntemleri şarj hizmeti alma seçenekleri sunulacak. Karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlamak için doğuştan sürdürülebilir ve doğuştan çevre dostu bir sistem kuran Trugo iş birliği ile çevre dostu bir sistemi daha Borsamız bünyesine dahil ederek şehrimize ve üyelerimize hizmet sunduk.”

Başkan Deniz; “Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların çevre koruması ve sürdürülebilirlik açısından önemini vurgulayarak, kurulan elektrikli araç şarj istasyonunun çevre dostu bir adım olduğunu belirtti.

Deniz ayrıca “Bu girişim, aynı zamanda Borsamızın, bölgedeki sürdürülebilirlik ve yenilikçi projelere öncülük etme konusundaki kararlılığını da göstermektedir.

Bu vesile ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin liderliğinde üretilen yerli otomobilimiz TOGG’un ülkemizin yeni teknolojilere hızlı giriş yapması için hayırlı olmasını ve Borsamız hizmet binası bahçesine kurduğumuz TRUGO şarj cihazının, ilimiz elektrikli araç altyapısının gelişmesine katkı sunmasını dilerim. TROGO elektrikli araç şarj istasyonu İlimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.