Troia Festivaline Rekor Bütçe

Troia Festivaline Rekor Bütçe

52.Uluslararası Troia Festivali lansman toplantısı dün yapıldı. Bu yılki etkinlikler için 1,3 milyon lira harcanacak

REKOR BÜTÇE

52.Uluslararası Troia Festivalinin etkinlik programı belli oldu. Program dün düzenlenen toplantıda bizzat Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından açıklandı. Bu yıl 52.si düzenlenen Uluslar arası Troia Festivali etkinlik programı her zaman olduğu gibi bu yıl da ağırlıklı sanatsal aktiviteler ile yoğunlaşacak. 1.3 Milyon Lira bütçe ayrılan Festival´de birbirinden güzel etkinlikler ve konserler gerçekleştirilecek.

Uluslar arası 52.Troia Festivali bu yıl 09-13 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında birbirinden ünlü sanatçılar ve tiyatrocular Çanakkale´ye gelecek. Festivalde bu yıl sahne alacak ünlüler arasında Nilüfer, Goran Bregoviç,  Ceylan Ertem, Grup Gündoğarken, Yeni Türkü ve dünyaca ünlü sanatçı Buika Çanakkale´de sahne alacak.

 Kentin her yerinde müzik

 Uluslar arası 52.Troia Festivali´nde konser etkinlikleri kentin her noktasında gerçekleşecek. Özgürlük Parkında Atlantis Acouistic Band, Yeni Türkü, Suzan Kardeş, Grup Abdal ve Grup Gündoğarken sahne alacaklar.

 5 gün sürecek festivalde Çanakkalelilerin de aktif olarak katılacağı etkinlikler planlandı. Halk Bahçesinde 9-13 Ağustos tarihlerinde Çocuklar için etkinlikler, Şişme Oyun parkları, Animasyonlar, Seramik Çalışmaları, Sihirbaz gösterileri ve çocuk tiyatrosu gibi birbirinden eğlenceli aktiviteler hazırlandı.

Modern dans gösterileri ve tiyatrolar

 Modern Dans ve Tiyatro izleyicileri de unutulmadı. Çimenlik kalesinde Devinim Yaşam Sevinci Dans Topluluğu, Arpanataloia ?Anadolu´dan Anzaklara´ konseri ve ünlü orkestra şefi Timur Selçuk yönetiminde Çanakkale Savaşlarının 100.yılı anısına Üstat Münir Selçuk´un eserleri Çanakkalelilerle buluşacak. Tiyatro severler için ise Amfi Tiyatro´da ünlü tiyatro topluluklar ulusal ve uluslar arası eserleri Çanakkaleliler izleyiciler için sergileyecekler.

 Sergi ve söyleşiler

 Festival Kapsamında Homeros Bilim, Kültür ve Sanat ödülünü de alacak olan Araştırmacı-Gazeteci Can Dündar hayranları ile bir araya gelerek hem imza dağıtacak hem de ?Gazetecilik Yapmanın Kahramanlığa Dönüştüğü Ülke Türkiye´ isimli sempozyumda Çanakkalelilerle buluşacak. Mıgırdiç Margosyan Belgesel gösterimi ve söyleşi de düzenlenecek etkinlikler arasında yer alıyor. Çimenlik Kalesi, Mahal Sanat Eve, ÇTSO Çanakkale Evi ve Türkan Saylan bu yılki festivalde düzenlenecek sergilere ev sahipliği yapacak mekânlar olarak belirlendi.