Trafik Cehennemi (!)...

Trafik Cehennemi (!)...

Çanakkale artık bu keşmekeşliği kaldıramıyor, vatandaş da sürücüler de isyan noktasında...

Son yıllarda trafik yoğunluğu iyice artan Çanakkale´de özellikle iskele civarında yaşanan yoğunluk vatandaşların sinir sistemlerini bozdu. Neredeyse her gün 20 saat boyunca oluşan kuyruklar transit geçiş yapmak için Çanakkale´yi tercih eden sürücüleri canından bezdirirken, günlük yaşamında bu güzergahları kullanan Çanakkalelileri de isyan noktasına getirdi.

 

Polis şerit çekiyor

 

Kentin en hareketli bölgesi olan iskele trafik yoğunluğunun en çok etkilediği yer olarak dikkat çekiyor. 24 saat boyunca trafik yoğunluğunu azaltmak için büyük çaba harcayan polis, çareyi Saat Kulesi meydanından geliş güzergahındaki geçişleri durdurmakta buldu. Araya güvenlik şeridi çeken trafik ekipleri  araçları zorunlu olarak Demircioğlu istikametine sevk ediyor. 

 

Kuyruklar kilometreyi buluyor

 

Ağır vasıtaların sokulmamasına rağmen trafik yoğunluğunun giderek arttığı Çanakkale´de transit geçiş yapacak sürücüler iskeleye ulaşabilmek ve feribotlara binebilmek büyük sıkıntı yaşıyor. Havaların sıcak seyrettiği şu günlerde kilometreyi bulan kuyruklarda bu sorunu yaşayan sürücülerin yanında bir yerden bir yere gitmek isteyen Çanakkaleli araç sahipleri kadar yaya olarak bu bölgeden geçen vatandaşları da çileden çıkartıyor.

 

"Feribot iskelesi taşınsın"

 

Vatandaşların ve trafik ekiplerinin sinir sistemini iyice bozan trafik yoğunluğunun en önemli nedeni feribotlara binen ve inen araçların geçişleri. Saatsiz frekans sistemine göre çalışsa da yoğunluğu önleyemeyen feribotlar kadar feribotlara yönelen araçların iskele girişinde güvenlik kontrolü ve güvenlik bariyerine takılması da bölgedeki trafiği cehenneme çeviriyor. Bir dönem kaldırılması ve Karacaören sahiline taşınması gündeme gelen feribot iskelesinin şehir içi ve transit geçiş trafik yoğunluğunu kaldıramadığı gerçeğini işaret eden vatandaşlar yetkililere seslenerek "Artık bu çile bitsin. Trafik cehennemi sona ersin, kentte nefes alamaz hale geldik" siteminde bulunuyor.