Trac Yeni Yerinde

Trac Yeni Yerinde

Afet İletişim Merkezini Çanakkale'ye kazandırmayı hedefleyen kuruluş, Belediye Merkezindeki yeni yerinde hizmete açıldı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Çanakkale şubesi, Çanakkale Belediyesinin tahsis etmiş olduğu Belediye İş Merkezindeki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Daha önce 18 Mart Stadyumunun altında ve sağlıksız koşullarda hizmet veren TRAC Çanakkale şubesinin yeni adresinde hizmete başlaması nedeni ile dün bir açılış düzenlendi.

 Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AFAD İl Müdürü Erdoğan Çabuk, Kıyı Emniyeti Çanakkale Şube Müdürü İsmail Durgun, üyeler, amatör telsizciler ve çok sayıda davetli katıldı. TRAC Çanakkale Şube Başkanı Alper Doğmaz, konuklara yeni hizmet binasını gezdirirken kurulan istasyon ve telsiz haberleşme sistemi hakkında temel bilgiler verdi. Kurulan sistem sayesinde artık Dünya'ya bir telsiz iletişim penceresi açmış olan TRAC Çanakkale Şubesinde sistemin nasıl işlediği ve ne işe yaradığı konusunda mini bir brifing verildi.

Duyarlı yaklaşımları ve verdiği desteklerinden dolayı Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a teşekkür borçlu olduklarını belirten Alper Doğmaz, Çanakkale'de ihtiyaç duyulan ve Dünya'da bir örnek oluşturacak yeni Acil Telsiz Haberleşme Merkezi yeri ile ilgili tahsis çalışmaları için de ayrıca minnet duygularını iletti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, Afet Acil İletişim Merkezi'nin önemine değinerek, bu konu ile ilgili Belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettiklerini, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.