TKDK´nin Çanakkale´ye Yönelik Yatırımları

TKDK´nin Çanakkale´ye Yönelik Yatırımları

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ümit Ortan, dinamik kadrolarından aldıkları güçle kırsalın dinamiklerini harekete geçirdiklerini bildirdi.

Ortan, yazılı açıklamasında, kurumlarının, proje hazırlama kapasitesinin artırılması, yeni işletmelerin kurulması, mevcut işletmelerin modernize edilmesi ve yeni teknolojilere uyumun gerçekleştirilmesi amacıyla  86 milyon liralık yatırıma imza attığını bildirdi.TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğünün 2013 yılından itibaren 226 proje sahibiyle hibe sözleşmesi imzaladığını aktaran Ortan, şunları kaydetti:

"Çanakkale´de hayvancılık işletmeleri, soğuk hava tesisleri, mandıralar, konaklama tesisleri ve yerel ürün işletmelerinin kurulmasına kadar birçok alanda hibe desteği veren TKDK, aynı zamanda yatırımı devam eden kurbağa yetiştiriciliği ve aquapark gibi ilk defa hayata geçirilecek projeleri de destekleyerek kentte sessiz sedasız bir devrimi gerçekleştiriyor. Dinamik kadromuzdan aldığımız güçle kırsalın dinamiklerini harekete geçiyoruz. Açıkçası, koyduğu hedeflerle bize istikamet çizen Kurum Başkanımız olmasa, azimli, çalışkan ve dinamik bir kadromuz olmasa bu ivmeyi yakalamamız mümkün değil. Yine bize proje sunarak teveccüh gösteren vatandaşlarımızın da bu başarıdaki rolü çok büyük."