Ticari Direktörden ÇTSO´ya Ziyaret

Ticari Direktörden ÇTSO´ya Ziyaret

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomik ve Ticari İlişkiler Ofisi Direktörü Apostolos Digbassanis Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, karşılıklı işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen görüşmede, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Genel Sekreter Sema Sandal, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran ve ÇTSO Dış Ticaret Koordinatörü Bülent Bogadır hazır bulundu.

?ÇANAKKALE İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ TİCARİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEĞİZ.?

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk SEMİZOĞLU ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada; ?Yunanistan ile Çanakkale arasında deniz ürünleri başta olmak üzere birçok sektörde alışveriş var. Buna son dönemde turizm sektörü de eklendi. Midilli ve Küçükkuyu arasında gerçekleştirilen karşılıklı deniz seferlerinin bunda payı büyük. Oda olarak vize konusunu çok önemsiyoruz. Vize sürelerinin kısıtlı olması ticaretimizin gelişmesindeki en büyük engellerden biri. Biz Oda olarak bünyemizde Vize Başvuru birimi kurarak bu durumu aşmak ve tüm Başkonsolosluklarımızla işbirlikleri yapmak istiyoruz.? dedi.

?ÇANAKKALE VE YUNANİSTAN İŞ İNSANLARININ BİR ARAYA GELECEĞİ TÜRK-YUNANİSTAN İŞBİRLİĞİ FORUMU YAPACAĞIZ?

Başkan Semizoğlu konuşmasının devamında; ?Çanakkale iş insanları olarak öncelikle kara ve deniz yolu ile bize en yakın ülkelerle işbirliği yapacağız. Bunun ilk adımı olarak 2020 bahar dönemimde tüm çevre illeri de kapsayan bir İş Forumu düzenlemek istiyoruz. Bölgemizin 1915 Çanakkale Köprüsünden sonraki orta vadede en büyük yatırımı olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, sadece yerli değil yabancı yatırımcılar için de büyük fırsatlar sunuyor. Yunanistan´da gıda sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarını bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum. Bunun için gerçekleştireceğimiz İş Birliği Forumu´nu çok önemsiyoruz.? diyerek Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomik ve Ticari İlişkiler Ofisi Direktörü Apostolos Digbassanis´e gösterdiği işbirliği ve Odayı ziyaret etmesinden dolayı teşekkür etti.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomik ve Ticari İlişkiler Ofisi Direktörü Apostolos Digbassanis´de; göreve başlayalı 1,5 ay olduğunu belirterek Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası´nın üyelerinin ticaretinin geliştirilmesi, ihracata teşvik edilmesi yönünde yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini söyledi ve hemen ziyaret programına aldığını söyledi. Başkonsolos Digbassanis en kısa zamanda iki ülke arasında ticari işbirliklerini geliştirmek için ortak adım atılmasından memnuniyet duyacağını ifade etti.

Çanakkale´nin yerel ürünlerinin Başkan Semzioğlu tarafından Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomik ve Ticari İlişkiler Ofisi Direktörü Apostolos Digbassanis takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret tamamlandı.